Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandal: Nataša Pirc Musar stopila v razred in nagovorila dijake, to je zdaj ugotovila šolska inšpekcija

Deli na:
Škandal: Nataša Pirc Musar stopila v razred in nagovorila dijake, to je zdaj ugotovila šolska inšpekcija

Med predsedniško kampanjo je Nataša Pirc Musar med obiskom gimnazije v Brežicah stopila v razred in nagovorila dijake - Foto: facebook

Ravnanje predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar je vzel pod drobnogled Inšpektorat za šolstvo za šolstvo in šport (MIZŠ). Med predsedniško kampanjo je namreč med obiskom gimnazije v Brežicah stopila v razred in nagovorila dijake. Fotografijo s srečanja je sprva objavila na družabnih omrežjih, a jo je nato umaknila. Le zakaj?

Da je »v vrtcih in šolah prepovedano delovanje političnih strank in njihovih podmladkov,« kot je to določeno v 72. členu zakona o organizaciji in financiranju izobraževanja, bi Nataša Pirc Musar kot pravna strokovnjakinja, za kar se ima, morala vedeti, a je bila vseeno tako predrzna in kršila zakon.

»Nastopi predsedniških kandidatov - ne glede na to, ali delujejo kot kandidati političnih strank ali kot neodvisni kandidati - ne sodijo v šolski prostor,« je za Reporter pojasnilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ob tem je navedlo že omenjeni 72. člen Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja.

Skupaj s kandidatoma, Natašo Pirc Musar in Gregorjem Bezenškom, sta kršila zakon tudi ravnatelja omenjenih šol, Gimnazije Brežice in Biotehniške srednje šole v Mariboru.

S primerom iz Brežic, torej z vstopom Nataše Pirc Musar v enega od razredov tamkajšnje gimnazije med potekom pouka, se je po navedbah ministrstva seznanil Inšpektorat za šolstvo in šport (IRSŠ). Ta je primer preučil po uradni dolžnosti v smislu kršitve 72. člena ZOFVI: »Po pridobljenih pojasnilih, da je na povabilo ravnatelja potekal ogled objekta, pri čemer ni bilo izvajanih aktivnosti v zvezi z volilno kampanjo, se IRSŠ ni odločil za nadzor.«

Podobno kot kandidatka Nataša Pirc Musar je med volilno kampanjo storil predsedniški kandidat Gregor Bezenšek. S svojo soprogo in dijakom je vstopil v razred Biotehniške srednje šole v Mariboru in prav tako nagovoril dijake, vendar Inšpektorat za šolstvo in šport, kot pojasnjujejo na ministrstvu, s tem primerom ni bil seznanjen in ga tako ni preučil.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport še dodaja: »Dejavnosti, ki niso povezane z vzgojo in izobraževanjem, lahko v javnem vrtcu ali šoli izvajajo samo z dovoljenjem ravnatelja, ki pa mora pri tem spoštovati zakonsko prepoved iz 72. člena ZOFVI.«

To seveda pomeni, da sta skupaj s kandidatoma, Natašo Pirc Musar in Gregorjem Bezenškom, kršila zakon tudi ravnatelja omenjenih šol, Gimnazije Brežice in Biotehniške srednje šole v Mariboru.