pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Damjanovič začel zbirati podpise v podporo kandidaturi za župana Ljubljane

Deli na:
Damjanovič začel zbirati podpise v podporo kandidaturi za župana Ljubljane

Foto: Bobo

Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič je v ponedeljek začel z zbiranjem podpisov v podporo svoji kandidaturi za ljubljanskega župana. Za STA je pojasnil, da mora zbrati približno 2100 podpisov, do sedaj pa jih ima okoli 120. Ostaja neodvisni kandidat, ali ga bo pri kandidaturi morda podprla stranka SDS, katere član je, pa ne ve.

Glede svoje odločitve, da nastopi kot neodvisni kandidat in ne kot kandidat stranke, je povedal, da mora izbrati malo težjo pot, če želi kaj spremeniti.

Na vprašanje o glavnih točkah svojega programa je Damjanovič odgovoril, da je prva stvar, ki vse skrbi, dejanska finančna slika Ljubljane. Ta po njegovih besedah vpliva na prihodnost in kvaliteto življenja Ljubljančank in Ljubljančanov. "Predvsem je pomembno to, kako se bo mesto približalo gospodarskim interesom," je pojasnil in med glavnimi točkami izpostavil tudi povrnitev ugleda Ljubljane na ravni športa. Šport je po njegovem mnenju namreč eden največjih promotorjev mesta, zato pravi, da se bo treba bistveno drugače lotiti sodelovanja s športnimi klubi.

Do sedaj so poleg Damjanoviča, ki si je širšo prepoznavnost pridobil kot žirant v bitkah talentov, kandidature za ljubljanskega župana napovedali aktualni župan Zoran Janković, ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, predsednik SNS Zmago Jelinčič, potrebne podpise podpore za župansko kandidaturo pa zbira tudi podjetnica Martina Valenčič.