stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kandidati za ministre pod lupo - začelo se je porazno

Deli na:
Kandidati za ministre pod lupo - začelo se je porazno

Rudi Medved, minister za javno upravo, LMŠ (levo) bo nadomestil Tugomirja Kodeljo. - Foto: Bobo

»Kot otroci, ki pridejo na obisk in se igrajo s tujimi igračami, bomo tudi mi nekega dne odšli in se vrnili v svoje stare službe,« nam je pred zaslišanjem rekel eden od ministrskih kandidatov. Nekateri se težko poslovijo od »igrač« in se še naprej želijo igrati z njimi. Dobili so drugo ali celo isto igračo. Poslanci so potrdili vse izbrance Marjana Šarca, tudi Tugomirja Kodeljo, ki je po zaslišanju izstopil iz igre.

»NKVD,« je mandatar Marjan Šarec v šali komentiral zaslišanja njegovih ministrskih kandidatov pred parlamentarnimi odbori, ko smo ga v sredo srečali v parlamentarni menzi. NKVD je bila sovjetska tajna policija, predhodnica KGB, nekaj takega kot pri nas Udba. Vsaj enega kandidata so ta zaslišanja zlomila. Nekaj ur pozneje so iz Liste Marjana Šarca sporočili, da je »predsednik Vlade RS Marjan Šarec sprejel odločitev, da bo za ministra za javno upravo predlagal drugega kandidata.«

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o razlogih za odstop Tugomirja Kodelje; o njegovi negotovosti in tremi na zaslišanju; o novem kandidatu za ministra Rudiju Medvedu, ki je prejšnji teden kot poslanec celo vodil zaslišanja ministrskih kandidatov; zakaj so se nekatera zaslišanja zavlekla pozno v večer; kako je Janeza Janšo po približno stotih minutah minilo poslušati zaslišanje Mira Cerarja; o poslancu Levice Francu Trčku, ki je s svojimi monologi »moril« vse druge poslanske kolege; o Trčkovem kričanju, da bi morali Branku Grimsu odtrgati glavo; o ugotovitvi poslanca SMC; da so si z Levico skuhali »dobro godljo«; zakaj bi lahko bila SD ključni problem Šarčeve vlade; zakaj so nejevoljni v Stranki Alenke Bratušek; kako v SDS ne skrivajo razočaranja, ker so kljub zmagi z veliko razliko spet pristali v opoziciji.