nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je vinska kraljica, nesojena Pahorjeva kolegica v Bruslju in domnevna tihotapka migrantov povezana s stranko SD

Deli na:
Kako je vinska kraljica, nesojena Pahorjeva kolegica v Bruslju in domnevna tihotapka migrantov povezana s stranko SD

Lidija Mavretič z Dejanom Židanom na sejmu v Hongkongu leta 2017. - Foto: Instagram

Nekdanja vinska kraljica in kandidatka SD za evropsko poslanko Lidija Mavretič, ki naj bi s partnerjem tihotapila ilegalne migrante, je poslovala tudi z velenjsko občino, ki jo vodi župan iz vrst SD Bojan Kontič, poroča Pop TV.

Mavretičeva je pred slabima dvema letoma na sejmu vina in žganih pijač v Hongkongu predstavljala Slovenijo in svojo vinsko znamko Vino Kraljica, s katero pa očitno ni bila preveč uspešna, saj je letos začela voziti taksi v Ljubljani.Trenutno je samostojna podjetnica z blokiranim poslovnim računom, ki je lani zaslužila le okoli 4000 evrov, je še poročala Pop TV.

V stranki SD se otepajo povezav z Mavretičevo, ki naj po njihovih trditvah že leta ne bi bila več aktivna  stranki. Čisto brez stikov s SD le ni – v Hongkongu je denimo pozirala v družbi tedanjega kmetijskega ministra Dejana Židana, ki je na sejmu spremljal slovensko delegacijo vinarjev, poslanec SD je na Facebooku izpostavil, da je bila prisotna na lanskem kongresu SD pred državnozborskimi volitvami, zdaj pa SD poroča, da je med posli, ki jih je imela z državo, največ zaslužila s poslovanjem z velenjsko občino. Najbolj izpostavljen prispevek Mavretičeve pri aktivnostih SD tako ostaja kandidatura na evropskih volitvah leta 2004. Ni bila izvoljena, je pa v Bruselj takrat šel Borut Pahor.



SD je zaradi domnevnega tihotapstva svoje nekdanje poslanske kandidatke v zadregi. Medtem ko evropska poslanka SD Tanja Fajon javno poudarila, da Mavretičeva ni več članica stranke, v kateri tudi nikoli ni zasedala kake pomembne funkcije, ter pravi, da bo stranka zadevo komentirala, ko dobi epilog in bo jasno, ali je Mavretičeva res kriva, je drugačnega mnenja župan Ilirske Bistrice Emil Rojc.

Rojc je bil zaradi odločnega nastopa zoper ilegalne migracije deležen ostrih kritik iz vrst svoje stranke SD, grozila mu je celo izključitev, nanj pa se je javno spravila tudi Fajonova. Zdaj o tihotapljenju ljudi, ki bežijo pred vojnami, pravi, da ne gre samo za vojno dobičkarstvo, temveč kar za fašizem, je povedal za Pop TV. Po Rojčevem mnenju zdaj stranka z obsojanjem domnevnega početja Mavretičeve posredno priznava, da je imel prav.