amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda Aleša: predsedniško palačo spreminjata v Buckinghamsko palačo

Deli na:
Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda Aleša: predsedniško palačo spreminjata v Buckinghamsko palačo

Nataša Pirc Musar in Aleš Musar - Foto: M24/Sašo Švigelj

Z vselitvijo v predsedniške sobane sta zakonca Pirc Musar hitro začela izgubljati tla pod nogami. Naš vir iz predsedniške palače zagotavlja, da so na zahtevo nove predsednice takoj na začetku njenega mandata morali zamenjati zavese tako v njeni pisarni kot na hodniku.

Pirc Musarjeva je očitno tudi na ta način skušala izgnati iz prostorov duha svojega predhodnika Boruta Pahorja. Posnete fotografije iz Pahorjevega obdobja dokazujejo, da so zavese v predsednikovi pisarni bile prav tako v zlati barvi, a brez vzorca. Po videzu tudi niso bile dotrajane, zato je vprašljiva navedba, da je do zamenjave zaves prišlo v sklopu rednega vzdrževanje. Nenazadnje, ko so jih v začetku leta 2023 zamenjali, še niso bile stare niti sedem let.

Skrivnost novih zaves Nataše Pirc Musar v predsedniški palači

Po mnenju našega vira so ne tako majhni stroški menjave in namestitve novih zaves nastali povsem po nepotrebnem. Najbrž je šlo za kaprico predsedniškega para (stare zavese jima očitno niso bile všeč oz. niso bile dovolj luksuzne), ki v svojem namišljenem kraljevskem slogu stavbo na Erjavčevi počasi spreminjata v Buckinghamsko palačo. V uradu predsednice se danes izgovarjajo, da so bile zavese zamenjane zaradi poškodb in dotrajanosti.

Umetnine in pohištvo v uporabo

Položaj prvega gospoda je še posebej stopil v glavo Alešu Musarju, ki se je začel predstavljati za nekakšnega ljubiteljskega poznavalca kulturne dediščine, ki je prenovil podeželsko vilo Ruska dača v Zgornjih Gameljnah, čeprav je v resnici obogatel z drugimi posli v letih privatizacije.

Spremstvo predsednice republike na raznih protokolarnih dogodkih mu ni bilo dovolj, začel je opremljati in preurejati prostore v predsedniški palači, pri čemer mu nihče od tam zaposlenih ne upa ugovarjati, saj je vendarle soprog predsednice republike. Iz Narodne galerije in od drugod naj bi v uporabo pridobival umetnine in pohištvo, ki po novem bogatijo urad predsednice republike.

Vse to pa seveda ne počne gratis, kot je bila praksa pri vseh partnericah nekdanjih predsednikov republike, saj je takoj izkoristil zakonsko možnost do nadomestila 15 odstotkov predsedniške plače, kar na mesec znese okoli 850 evrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24