padavine, radarska, 16.8. Svet24.si

Nevihta se je iztrošila pred slovensko Obalo

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

Goran Hrvaćanin, Pr Hostar Njena.si

Komik Goran Hrvaćanin našel sorodno dušo – ...

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je Bojan Požar pokasiral slabih 22 tisočakov inštituta v lasti DRI v času, ko je bil tam področni direktor minister Aleš Hojs

Deli na:
Kako je Bojan Požar pokasiral slabih 22 tisočakov inštituta v lasti DRI v času, ko je bil tam področni direktor minister Aleš Hojs

Samo Telekom Slovenije je v volilnem letu 2018 Požarjevima podjetjema Lanaka Media in njegovemu predhodniku Report za oglaševanje plačal skupno 111.694 evrov. - Foto: Primož Lavre

Propadli politik Bojan Požar na svojem portalu zelo pogosto blati druge, pred svojim pragom pa nikoli ne pomete, čeprav se je tudi tam nabralo ogromno umazanije. Čeprav ni znano, koliko ljudi sploh bere njegov portal, saj njegove branosti ne da uradno meriti, z njim mastno služi.

Večkrat je slišati, da dobiva ogromne zneske denarja, večinoma od državnih podjetij, da obračunava z nasprotniki tistih, ki jih plačujejo, oziroma da o njih ne poroča negativno. Med državnimi podjetji, ki so bila zelo velikodušna do Požarja, je tudi Gradbeni inštitut ZRMK.

Kot je razvidno iz Erarja, je Gradbeni inštitut ZRMK v obdobju med 6.4.2018 in 4.3.2020 nakazal skupno 21.999,96 evra družbi Lanaka Media, katere zastopnik in direktor je Bojan Požar. Gre za dvanajst mesečnih nakazil po 1000 evrov in dvanajst mesečnih nakazil po 833,33 evra.

Kot so nam pojasnili iz ZRMK, »je družba Lanaka Media d. o. o. na podlagi pogodbe o oglaševanju za našo družbo opravljala storitve oglaševanja dejavnosti na spletnem portalu Pozareport.si (reklamiranje storitev oziroma dejavnosti).«

Gradbeni inštitut ZRMK je v lasti Družbe za razvoj investicij (DRI), katere direktor je Jurij Kač, v času omenjene pogodbe s Požarjem pa je bil tam zaposlen tudi sedanji notranji minister Aleš Hojs, ki je po podatkih portala necenzurirano.si imel kot direktor enega od področij okoli 6500 evrov bruto plače.

Gradbeni inštitut ZRMK je v lasti Družbe za razvoj investicij (DRI), katere direktor je Jurij Kač, v času omenjene pogodbe s Požarjem pa je bil tam zaposlen tudi sedanji notranji minister Aleš Hojs.

Seveda to ni edini javni denar, s katerim Požar financira svoj portal za diskreditacijo. Po podatkih Erarja je Lanaka Media od marca 2018 prejela 103.389,80 evra, od tega največ od družbe DARS (53.558 evrov), ministrstvo za kulturo ji je namenilo 24.201,50 evra, na tretjem mestu pa je že omenjeni Gradbeni inštitut ZRMK z 21.999,96 evra.

Kar tretjino teh javnih sredstev je prejel v času, odkar se je na položaj predsednika vlade že tretjič zavihtel Janez Janša, in sicer 33.244,95 evra, med njimi so tudi sredstva ministrstva za kulturo in 6100 evrov, ki jih je prejel od Darsa.

Med javnimi sredstvi niso zajeti prihodki, ki naj bi jih prejel od družbe Telekom, za katerega je POP TV poročal, da je v volilnem letu 2018 podjetjema Lanaka Media in njegovemu predhodniku Report za oglaševanje plačal skupno 111.694 evrov.

Vladimir Vodušek (Topnews) je Požarju očital, da je od leta 2015 do 2019 od Telekoma prejel več kot 350 tisoč evrov nakazil. Portal Siol (v lasti Telekoma) pa je leta 2019 poročal, da je Požar tisto leto od NKBM prejel 9.966 evrov za »taktično kampanjo«, od DARS pa 38.900 evrov (brez DDV) za promocijo prometne varnosti.

Po podatkih Ajpesa je imela družba Lanaka Media leta 2020 (podatkov za lani še ni) 1.137.356 evrov bilančnega dobička. Čistih prihodkov od prodaje je imela 417.188 evrov, čistega poslovnega izida pa 167.226 evrov.

Uradna lastnica podjetja je njegova hči Maša Požar, sedež pa ima na Hacquetovi v Ljubljani, kjer je tudi stanovanje v lasti družbe, v katerem prebiva Bojan Požar. V lasti podjetja pa je tudi njegova hiša v Hočah pri Mariboru, v obeh ima Požar pravico do dosmrtne uporabe.