denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Kaj za vraga se gre ministrica? Pivčeva o razvpitem obisku v Izoli zdaj noče odgovarjati, ker je šla na dopust; poglejte, kaj je tam počela (FOTO)

Deli na:
Kaj za vraga se gre ministrica? Pivčeva o razvpitem obisku v Izoli zdaj noče odgovarjati, ker je šla na dopust; poglejte, kaj je tam počela (FOTO)

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec z županom Izole Danilom Markočičem. - Foto: Bobo

Ministrica Aleksandra Pivec bo na dodatna vprašanja v zvezi s svojim junijskim obiskom v Izoli odgovarjala po dopustu, so za STA pojasnili v njenem kabinetu. Vprašanj pa je za zdaj kar nekaj. Med drugim enega odpira tudi pojasnilo policije, da stroški varnostnikov varovanih oseb bremenijo proračun policije. Objavljamo pa fotografije njenega junijskega obiska na Obali. Skupaj je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja Občine Izola - prvi dan obiska, v petek, je z županom Izole Danilom Markočičem, sicer njenim strankarskim kolegom, podpisala pismo o nameri za vzpostavitev interaktivnega muzeja ribiške industrije v Sloveniji.

Televizija Slovenija je v četrtek poročala, da je Občina Izola kmetijski ministrici ob junijskem službenem obisku, ki naj bi se raztegnil še v zasebnega, kar je razvidno tudi iz ministričinih objav na Instagramu, plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. Ob tem pa so poročali, da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve.

Pivčeva sicer to zanika. V telefonskem pogovoru za televizijo je med drugim pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu tudi sinova, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Policija tega, kje sta spala varnostnika, ne razkriva. Kot so na Generalni policijski upravi spomnili za STA, je Pivčeva kot podpredsednica vlade varovana po III. stopnji uredbe o varovanju, kar pomeni, da jo na vseh službenih poteh, razen v kolikor bi se temu sama izrecno odrekla, spremljajo tudi varnostniki.

"Vse varovane osebe, tako tudi podpredsednica, so varovane s taktiko in metodiko varovanja skladno z ukrepi načrta varovanja varovane osebe, ki pa je označen s stopnjo zaupnosti," so navedli.

So pa dodali, da stroški varnostnikov bremenijo proračun policije.

Iz končnega računa, ki ga je hotel občini izdal po popravkih šele 29. julija, je sicer razvidno, da je občina plačala dve nočitvi z zajtrkom, dve turistični taksi in eno prijavnino. Imena gostov niso razvidna, prav tako ne število oseb, oziroma gre sklepati, da gre za eno sobo za dve noči od 12. do 14. junija. A vrednost računa je 454,80 evra, kar je natanko toliko, kot je znašal predračun, datiran na 5. junij, ki je bil izdan za dve nočitvi z zajtrkom v dveh sobah s pogledom na morje z vključeno turistično takso in prijavnino.

Natančne informacije glede medijskih objav pa od predsednice DeSUS pričakujejo tudi v njeni stranki. "Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke," je za STA danes ocenil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.A iz kabineta Pivčeve so včeraj sporočili, da "se je ministrica odločila, da se bo trenutno posvetila dopustu in družini ter da bo na ta vprašanja odgovarjala, ko se z dopusta vrne".

Na pobudo izolske občine je ministrica v petek 12. junija opravila še več delovnih srečanj ter pogovorov, ki so trajali do večera.

V soboto popoldne se je obisk ministrice nadaljeval z delovnimi sestanki v zvezi z ureditvijo javne ribiške infrastrukture v Izoli ter ogledom terena in pogovori o možnostih prijave projekta ureditve javne ribiške infrastrukture na javni razpis ministrstva.

V nedeljo pa je ministrica opravila več pogovorov na temo vinarstva v Istri. Obiskala je tudi kmetijo Markovič, kjer je na terenu prisluhnila izzivom, s katerimi se soočajo vinarji slovenske Istre.

To je v nekaj dnevih že drugi očitek Pivčevi glede plačila nočitev na službenih obiskih. KPK namreč vodi tudi predhodni preizkus glede gostovanja Pivčeve na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v videu zasebnega podjetja Vinakras. Pivčeva je pojasnila, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova plačala sama in da bo račun, če bo treba, pokazala pristojnim institucijam. Zdaj bo KPK preverila še izolski primer.

V koaliciji so pri ocenah ravnanj Pivčeve še zadržani, iz opozicije pa je že slišati pozive k odstopu.

Na tedniku Mladina pa so se danes z objavo na spletni strani obregnili ob še eno objavo ministrice na Instagramu iz maja, ko je pohvalila frizerski studio, ki ji ureja pričesko, in se fotografirala z barvami za lase v rokah.

Loading...