ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

poroka, koronavirus Svet24.si

Kacin žuga z drastičnim ukrepom: »Če rečeš ...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

Slovenija

Kaj lahko pričakujemo na slavnostni akademiji SDS v Murski Soboti

Deli na:
Kaj lahko pričakujemo na slavnostni akademiji SDS v Murski Soboti

V Murski Soboti bo danes potekala slavnostna akademija SDS ob 31. obletnici ustanovitve stranke - Foto: Bobo

V Murski Soboti bo danes potekala slavnostna akademija SDS ob 31. obletnici ustanovitve stranke, ob robu srečanja pa bodo zasedali tudi organi SDS. Pričakovati je, da bodo pretresali aktualne politične razmere in morda tudi nakazali, kako se razvijajo pogajanja s SMC, NSi in DeSUS za oblikovanje nove vlade.

Na slavnostni akademiji bodo podelili najvišja priznanja SDS za leto 2019, zbrane pa bo nagovoril predsednik stranke Janez Janša. Pričakovati je analizo političnih razmer po padcu vlade Marjana Šarca, ko poskuša Janša oblikovati novo vlado.

V četrtek je stopil pred medije in ocenil, da je, kar zadeva vsebino, možno oblikovati večinsko koalicijo. Seštevek prioritet potencialnih partneric namreč kaže, da težave vidijo zelo podobno. Na prvi pogled pa je Janša ocenil, da za vse, kar bi si kdo želel, denarja ni.

Potencialne partnerice so sicer glede pogajanj dokaj skrivnostne. Konkretne vsebinske zahteve za vstop v vlado, težke okoli dve milijardi evrov, je javno v petek razgrnila le DeSUS. Velik zalogaj za potencialne partnerice pa bo po pričakovanjih verjetno tudi kadrovski razrez.

Sicer pa se sredinske stranke ukvarjajo tudi z dogajanjem v lastnih vrstah, predvsem tipajo utrip na terenu. Mnenja o vstopu v Janševo vlado so namreč deljena.

Drugi krog posvetovanj vodij poslanskih skupin glede možnosti oblikovanja nove vlade bo pri predsedniku republike Borutu Pahorju potekal predvidoma 24. oz. 25. februarja. Odločitev, ali bo DZ predlagal kandidata za predsednika vlade, mora v skladu z ustavo sporočili najpozneje do vključno 28. februarja.

Loading...