svetloba Dobra karma

Covid 19: veliki načrt teme se je obrnil proti ...

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik: O otrocih sploh ni bilo govora

janez jansa otocec bobo Reporter.si

Razkurjeni Janša je usekal mimo: na Twitterju je ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

Ste od NIJZ prejeli rezultat testiranja na ...

foto bavčar uniforma Necenzurirano

Bili smo komunisti #kolumna

Arnold Schwarzenegger Odkrito.si

Terminator ima dve novi zaklopki

Boštjan Romih Njena.si

Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa ...

Slovenija

Jurša postavil ultimat Janši: Če Pivčeva ostane ministrica, ostaneš brez podpore DeSUS

Deli na:
Jurša postavil ultimat Janši: Če Pivčeva ostane ministrica, ostaneš brez podpore DeSUS

Franc Jurša - Foto: Bobo

V poslanski skupini DeSUS pričakujejo, da se bo vprašanje položaja kmetijske ministrice Aleksandre Pivec razrešilo še pred interpelacijo, je danes dejal vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. Odločitev je sicer v rokah premierja Janeza Janše. A če bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija po besedah Jurše ne bi imela več glasov njihovih poslancev.

Z Janšo so se o tem vprašanju že pogovarjali, a jim svoje odločitve še ni pojasnil. "Predvidevam pa. Ampak to predvidevanje bom nekaj časa še zadržal zase," je v izjavi za medije v DZ dejal Jurša.

Kako bi ravnali v primeru, da do interpelacije kljub vsemu pride, po besedah Jurše še niso govorili. Podpisov pod interpelacijo Pivčeve, ki so jo danes vložile poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB, niso prispevali. Je pa ponovil, da razpoloženje v poslanski skupini kaže, da bi interpelacijo v tem primeru podprli.

Možnosti, da bi Pivčeva ostala na položaju, Jurša praktično ne vidi. Če bi se to kljub vsemu zgodilo, pa koalicija ne bi imela več glasov poslancev DeSUS, je opozoril.

Minister za zdravje Tomaž Gantar, sicer tudi začasni zastopnik stranke, je v izjavi v DZ pojasnil, da si ne želijo nadaljevanja tega dogajanja in da gre na nek način za apel predsedniku vlade, da se zadeva reši, saj je v njegovih rokah.Tudi če bi Pivčeva slučajno zmagala na kongresu, namreč še vedno ne bi imela podpore poslancev. "Poslanci si ne bodo premislili," je ocenil. Da bi Pivčeva odstopila sama, pa Gantar ne verjame.

Gantar je sicer pred dnevi zavrnil možnosti, da bi kandidiral za predsednika DeSUS. Jurša je danes ponovil, da njegovo odločitev razume, saj ima težak resor. "Razumem, da moraš ogromno vlagati v stranko in da bi bilo to zanj sila naporno," je povedal.

Da bi za ta položaj kandidiral sam, je odločno zavrnil. Vprašanje, ali bi lahko položaj ponovno prevzel bivši predsednik Karl Erjavec, pa je po besedah Jurše vprašanje zanj. Potrdil pa je, da se z Erjavcem pogovarjata, saj sta 15 let sodelovala v stranki. "Dobro sva sodelovala, imela sva odlične odnose. Normalno je, če si človek, da te politika potem ne razdvaja," je dodal.

Zamenjavo za kmetijsko ministrico po besedah Jurše že imajo, ni pa želel potrditi, ali bi bil to lahko trenutni državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek.

Loading...