32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

harry meghan 1 Svet24.si

Bo otrok Meghan in Harryja novi rekorder v ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

Slovenija

Juan Guaido se je slovenski vladi zahvalil za priznanje

Deli na:
Juan Guaido se je slovenski vladi zahvalil za priznanje

Foto: Reuters - Predsednik nacionalne skupščine Juan Guaido se je razglasil za začasnega predsednika. Po Trumpovi podpori so ga priznale številne države, posredno tudi EU

Vodja venezuelske opozicije in samooklicani začasni predsednik države Juan Guaido se je v četrtek prek Twitterja zahvalil slovenski vladi za priznanje. Hkrati je obljubil nadaljevanje prizadevanj za obnovo demokracije in politične spremembe v Venezueli.

"Cenimo priznanje slovenske vlade našemu predsedstvu in boju, ki ga bijemo za svobodne in poštene volitve v naši državi. Nadaljujemo po svoji poti, da dosežemo obnovo demokracije in politične spremembe v Venezueli," je zapisal Guaido na Twitterju.

Slovenska vlada je v četrtek Guaidoja "prepoznala" za začasnega predsednika Venezuele z izključnim z namenom, da razpiše predčasne volitve. Kot je po seji vlade povedal zunanji minister Miro Cerar, ne gre za priznanje alternativne oblasti, ampak za "prepoznanje vloge začasnega predsednika" za izvedbo demokratičnih volitev, na katerih naj bi se znova vzpostavila legitimna oblast.

Slovenija se je s tem pridružila 23 članicam EU, ki so to že storile, pa tudi ZDA, Kanadi in večini latinskoameriških držav. Guaido se je vsem zahvalil za zaupanje.

Loading...