Revija Reporter
Slovenija

Jelinčič razkril, koliko bo bivši ženi Moniki plačal, ko proda vilo v Ljubljani

M. M.
11 5.457

23. jun. 2023 13:26 Osveženo: 13:31 / 23. 6. 2023

Deli na:

Monika in Zmago Jelinčič v drugih časih.

Mediaspeed

Prvak SNS Zmago Jelinčič in njegova bivša žena Monika Zupanc Jelinčič sta rešila spor glede delitve premoženja, poročajo Slovenske novice.

Iz zemljiškoknjižnega izpiska vile, ki stoji na Bleiweisovi cesti v Ljubljani in ki jo Jelinčič poskuša prodati za več milijonov evrov, je razvidno, da je vpisana denarna terjatev Monike Zupanc, vredna 300.000 evrov. Datum dospelosti je 6. december 2024.

»To je dogovor med nama in ta dogovor je podpisan, vse je dogovorjeno, zadeve so končane in fertik,« je prvak SNS povedal Slovenskim novicam.

Zakonca sta šla narazen leta 2019 po 16 letih zakona, v katerem sta se jima rodili hčerki Aleksandra Tisa in Aleksija Iris, »pridelala« pa sta še vilo v Žusterni na Obali. Vila v Ljubljani je bila že pred tem v Jelinčičevi lasti.

Ob ločitvi je Monika na sodišču zahtevala 3,3 milijona skupnega premoženja, v kar sta bili všteti obe omenjeni vili in še razne zbirke. Jelinčič je njene zahteve zavračal in trdil je, da je v skupno premoženje prispevala le en odstotek, preostalih 99 odstotkov je njegovih. Zdaj sta se očitno poravnala za precej nižjo vsoto, ki jo je sprva zahtevala Monika.

»Ko jaz prodam hišo, izplačam ta denar. To je to. Ampak lastnina pa je samo moja,« pravi Jelinčič o lastništvu ljubljanske vile in izplačilu, ki ga pričakuje bivša žena. Da nepremično na Bleiweissovi prodaja za tri milijone evrov, je razkril pred kratkim – vprašanje je sicer, kako realna je ta cena, kajti hiša je na podlagi prostorskih aktov predvidena za rušenje, saj naj bi čez parcelo speljali cesto.