kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen Žibert in Meira Hot staknili glave (FOTO)

Deli na:
Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen Žibert in Meira Hot staknili glave (FOTO)

V lokalu Lana's Corner so glave staknili Klemen Žibert, Jani Prednik in Meira Hot. - Foto: Primož Lavre

V lokalu Lana's Corner v preddverju novega sedeža SD na Nazorjevi sta razpravljala vodja poslanske skupine Jani Prednik in nekdanji glavni tajnik Klemen Žibert, družbo pa jima je delala še podpredsednica državnega zbora in poslanka SD Meira Hot.

Slednja je bila celo v igri za pravosodno ministrico, vendar se je premier Robert Golob, ko so mu jo ponujali, raje sam odločil za že preverjeno kandidatko Andrejo Katič, ki je ta resor že vodila v času vlade Marjana Šarca.

O čem so se pogovarjali, ni znano, lahko pa zgolj ugibamo. Prednik je eden od zelo verjetnih kandidatov za predsednika SD na bližnjem izrednem kongresu 13. aprila. Žibert je po odstopu s položaja glavnega tajnika zaradi afere Litijska še vedno zelo vpliven mož iz ozadja in še vedno zaposlen na stranki.

Poleg tega je skupaj s Tanjo Fajon ustanovitelj Inštituta 1. maj, ki ima za zdaj še sedež v vili na Levstikovi, kjer je nekoč domovala SD. Za najemnino stranki plačuje 13.500 evrov, medtem ko stranka za najem novih prostorov na Nazorjevi plača približno 400 evrov manj.

Toda zaradi javnih očitkov, da gre za izkoriščanje Inštituta oziroma vzporedno financiranje stranke, se je predsedstvo odločilo za prodajo vile na Levstikovi, inštitutu pa bodo povrnili vse plačane najemnine.

So se pogovarjali o tem, kam se bo po prodaji vile preselil Inštitut 1. maj? Morda v palačo Schellenburg, v kateri si je oče Klemna Žiberta za 1,4 milijona evrov kupil 150 kvadratnih metrov veliko stanovanje s skoraj 28 kvadratnih metrov velikim balkonom.