900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je šla županja Trbovelj Jasna Gabrič predaleč, ko je čakajočim pred trgovino sporočila, da je pogrebni zavod že v pripravljenosti?

Deli na:
Je šla županja Trbovelj Jasna Gabrič predaleč, ko je čakajočim pred trgovino sporočila, da je pogrebni zavod že v pripravljenosti?

Jasna Gabrič, županja Trbovelj - Foto: Igor Gošte

V teh dneh smo tudi zaradi ukrepov in priporočil vlade in marsikje tudi lokalne oblasti veliko več doma kot sicer. V času koronavirusa so še bolj oživela socialna omrežja. Še vedno prevladujejo zapisi in posnetki na FB profilih in tviterju. Skoraj vsak drugi je povezan s tem nevarnim virusom.

Nekaj svojih izkušenj z njim delijo celo tisti, ki so ga uspešno preboleli, pa tudi tisti, ki jim še vedno povzroča hujše zdravstvene težave. Veliko lahko preberemo tudi o tem, da nekateri virus in ukrepe še vedno jemljejo z "levo" roko in se premalo zavedajo nevarnostim, v katere s svojim ravnanjem lahko pahnejo tako sebe kot druge. Seveda pa mora biti tudi v teh zapisih neka civilizacijska meja.

Včeraj je na nek zapis- presodite sami, ali je ali ni v teh mejah- na FB profilu trboveljske županje Jasne Gabrič opozoril občinski svetnik Trbovelj Borut Dolanc, sicer generalni sekretar vladajoče SDS. Takole je zapisal in zraven delil tisto, kar je na svojem FB profilu napisala županja: "Spoštovani Trboveljčani in Trboveljčanke, tale spodnji zapis županje Trbovelj je pa naravnost katastrofalen in nezaslišan, da piše, da je pogrebni zavod pripravljen. Kljub resni situaciji, ki nas je doletela, so izjave županje zrele, da takoj odstopi iz mesta županje oziroma, da se vsem opraviči, ker takšen besednjak pa res ni primeren."

In kaj je napisala županja: "Drage Trboveljčanke in Trboveljčani. Tale prizor danes pred Sparom je samomor. Kljub opozorilom, se nekateri vedete, kot da je vse skupaj šala. Bili ste opozorjeni, v slovenski družbi imamo virus, ki se nevidno širi, vi pa kot da ni nič."

Do sem je njeno opozorilo, da je skrajno neprimerno, da se ljudjev večjih skupinah zbirajo pred trgovskim centrom in tako ogrožajo svoje in zdravje drugih, povsem na mestu. Ne pa njen zapis, ki ga je nadaljevala z naslednjimi besedami: "Prav, sami ste izbrali to pot. Pot proti Gabrskem. Pogrebni zavod je tudi že v pripravljenosti. Žal vam tega lepše ne morem povedati."

Foto: posnetek zaslona - Županja Trbovelj je zapis že odstranila s svojega profila.

Za tiste, ki ne veste, pokopališče v Trbovljah je v Gabrskem. Mnogi so njen zapis komentirali s pohvalnimi besedami, njene besede so odobravali, nekateri pa so vendarle opozorili, da je šla predaleč. Tako kot tudi Borut Dolanc, ki je delil njen zapis in ga opremil s svojim komentarjem.

Tudi tu so bila nekatera mnenja komentatorjev različna. Od zgražanja, do odobravanja županjinega zapisa. Med zanimivejšimi je naslednji, ki si ga še vedno lahko preberete na Dolančevem profilu, medtem ko je županja svoj prej omenjeni zapis že odstranila s svojega profila. Verjetno je tudi sama ugotovila, da je bila "prehitra" in njen zapis ne dovolj premišljen.

Tu je komentar enega izmed FB prijateljev Boruta Dolanca: "Je treba biti jasen. Grupiranje neodgovornih ljudi pred Sparom je nesprejemljivo, še bolj nespremenljiva pa je izjava županje, kot javne osebe. Razumem jezo ob tako neodgovornih ljudeh, vendar ob takih izjavah ne bo nič bolje. Na mesto strašenja z Gaberskim se je treba po vzoru vladne ekipe in številnih županov lotiti odločnih ukrepov, ki bodo spametovali neodgovorne občane. Vidimo lahko, da se podobne stvari dogajajo tudi drugod, zato lahko italijanski scenarij, ko so čakalne vrste za pogrebe, preprečimo le z odločnim ukrepi, ki jih že sprejema vlada, pa tudi mnogi župani."

Mnogi drugi so opozorili tudi, da se tudi sami vsakodnevno soočajo z druženjem večje skupine na enem mestu. V nekaterih tovarnah, kjer delajo drug ob drugem. O tem pa smo v preteklih dneh tudi mi že veliko pisali.