krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je kdo z desne povedal Janši, naj ga ne lomi po tviterju? (KOMENTAR)

Deli na:
Je kdo z desne povedal Janši, naj ga ne lomi po tviterju? (KOMENTAR)

Janez Janša - Foto: Bobo

Naj Anže Logar in njegovi čim prej snamejo maske, si želi predsednik vlade, ustanovijo stranko – če ima(jo) politične ambicije. Zakaj čim prej? Kdaj pa je on, Robert Golob snel masko? Pol leta pred volitvami. Kdaj so padle maske z obraza Zorana Jankovića, Gregorja Viranta, Mira Cerarja, Marjana Šarca …? Še pozneje.

Potrebna je potrpežljivost – vedno znova. Tudi potrpežljivost premierja. Zanj je bilo potrpljenje kar draga šola. V svoje prvo leto je vstopil z novim zagonom, rekordno časovnico postavljanja vlade, končal z usahlim reformnim duhom. Kar za državo ni dobro, potrebovali  bi takšnega predsednika vlade, ki bi začel previdno in nato pospeševal. Zdaj je obratno.  

Kako je mogoče, da se je tako zaplezal? Kaže, da res ni vedel, kaj ga čaka in da mu manjka izkušenj. Glede tega so si vsi, ki so pogledali leto nazaj, enotni, razlike so v oceni, kako učljiv je. »Da bi se kaj dosti naučili v tem prvem letu, nisem opazil,« nam je v intervjuju dejal dr. Dejan Verčič, teoretik in praktik strateškega komuniciranja.

Drugi mislijo obratno, na primer nekdanji politik režimske socialistične zveze in tranzicijskih socialistov Viktor Žakelj: predsednik vlade se hitro uči in priznava svoje napake, povrh vsega pa ni poznal Janše.  

Je kdo z desne povedal Janši, naj ga ne lomi po tviterju z našo kandidaturo za nestalno članstvo v  varnostnem svetu OZN?

Okusi so različni, a tudi Robert Golob je v tem letu snel masko. Za njo je vendar manj, kot je obetal. Naj to povedo njegovi zbrani v Glasu ljudstva. 27. junija nameravajo na Trgu republike poleg Tanje Fajon in Luke Mesca še enkrat postrojiti tudi njega.

Ali si kdo predstavlja, da bi civilna družba, kot jo enkrat na mesec razkazuje Pavel Rupar, tako postrojila Janeza Janšo in Mateja Tonina – ali kdaj v prihodnje Janševo senco Anžeta Logarja? Je kdo z desne povedal Janši, naj ga ne lomi po tviterju z našo kandidaturo za nestalno članstvo v Varnostnem svetu OZN?

Kmalu bo mimo 32 let od razglasitve državnosti. Baje smo v državljanski vojni, kot se po novem reče t. i. delitvi duhov. Če gre za nasilje oziroma grožnje z nasiljem, naj s tem z enakimi vatli za vse opravi pravna država, sicer pa je ločitev duhov povsem normalen in zdrav pojav v družbenem razvoju k demokraciji.

Zakaj bi se ob tem tako zgražali in drug drugega še kar naprej obtoževali. Ob spominih na našo osamosvojitev ne moremo biti neprizadeti, ko gledamo spopade na severu Kosova, nekdanji pokrajini SFRJ, srbski zibelki in zato zibelki balkanskih vojn.