stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšo spet razkurili novinarji, a tokrat sta ga »izdali« celo Nova24TV in Demokracija!

Deli na:
Janšo spet razkurili novinarji, a tokrat sta ga »izdali« celo Nova24TV in Demokracija!

Janez Janša - Foto: Primož Lavre

»Očitno je bilo ustrezno navodilo dano vsem odvisnim. Prisotnost na včerajšnji konferenci za novinarje po seji vlade RS, kjer so bili predstavljeni ukrepi za pomoč ljudem in gospodarstvu in ki je bila napovedana že dan prej: 1. novinarjev: 0, 2. fotografov: 1, 3. vprašanj: 0,« se je razburjal premier Janez Janša, ko je na tiskovni konferenci skupaj z Zdravkom Počivalškom poziral fotografu.

Po sobotni seji vlade, na kateri je sprejela nekatere ukrepe za pomoč gospodinjstvom in podjetjem zaradi podivjanih cen energentov, je vlada ob 18.45 pripravila tiskovno konferenco, na kateri sta nastopila Janša in Počivalšek, medtem ko se je na video povezavi javljal Matej Tonin.

Toda v sobi ni bilo nobenega novinarja, družbo jim je delal en sam fotograf. Pri tem je najbolj zanimivo, da ni bilo na tiskovni konferenci niti Janševe televizije in drugih strankinih občil, zaradi česar so se nekateri tviteraši ob tem prijetno zabavali.

Denimo, nekdanji poslanec Zares Franci Kek je ob tem zapisal, da »Kučan od nedavna kontrolira tudi Novo 24 in Demokracijo. Na novinarski konferenci vlade le fotograf grosupeljskih Odmevov, ki pa, zanimivo, ni imel vprašanj.«

Verjetno je Udba spet imela dolge roke, »mali hudobni palček iz Murgel« pa skrite agente celo na strankarski televiziji SDS. Treba bo narediti celovito preiskavo in zaslišati vse vpletene.

Toda novinarji so kmalu po Janševem tvitu sporočili, kaj je bil vzrok, da niso prišli. Vladni urad za komuniciranje (UKOM) je namreč vabilo na novinarsko konferenco medijem poslal natanko ob 17.59, kar pomeni 46 minut prej.

Zakaj je vabilo prišlo prepozno in zakaj kdo preprosto ni poklical nekaj novinarjev ali urednikov iz največjih medijskih hiš (celo svoje očitno niso obvestili), je seveda težko ugibati. Morda zaradi vojne z mediji, ki jo z njimi nenehno bije premier, morda pa je direktor Ukoma Uroš Urbanija zgolj preživljal vikend na Veliki planini, kjer oddaja sobe za turiste.