državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Janšo je treba s...kati": SDS želi razpravo o izjavi in Masleševih sodbah

Deli na:
"Janšo je treba s...kati": SDS želi razpravo o izjavi in Masleševih sodbah

Foto: Bobo

Poslanci SDS zahtevajo sklic nujne seje komisije za peticije ter za človekove pravice, na kateri bi obravnavali javne izjave predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše v povezavi s prvakom SDS Janezom Janšo. Razpravo želijo tudi o udeležbi Masleše pri sodbah, v katerih so bile po mnenju SDS kršene človekove pravice in temeljne svoboščine.

V poslanski skupini SDS so v obrazložitvi zahteve za sklic seje komisije DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti spomnili na domnevno izjavo Masleše nekaj dni pred Janševim odhodom v zapor.

Masleša naj bi v enem od ljubljanskih lokalov zbrani družbi razlagal, da je treba Janšo "s...kati", kar da pomeni uničiti. Zakonca Radovan in Mira Marvin, ki naj bi bila priči tem izjavam, sta resničnost navedb potrdila z notarskim zapisom, so spomnili v SDS.

Po njihovem mnenju so domnevne Masleševe izjave neprimerne visokega sodnega predstavnika, saj se s tem ne poraja samo dvom v nepristranskost konkretnega sodnika, temveč tudi sodišč. Tako predlagajo, da se s tem seznani komisija za peticije.

Ta naj po predlogu SDS k opredelitvi do Masleševih izjav in njegovih - po mnenju SDS - spornih ravnanj v sodnih postopkih pozove tudi pristojne institucije.

Ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča pa naj komisija pozove, da sproži postopke za razrešitev predsednika vrhovnega sodišča "zaradi večkratnega kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin v sodnih postopkih ter pristranskosti pri odločanju v sodnem postopku, ki še poteka", še predlaga SDS.