tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Slovenija

Strankarski nepotizem: Janševa snaha postala strokovna svetovalka na občini Grosuplje, kjer je župan iz SDS

Deli na:
Strankarski nepotizem: Janševa snaha postala strokovna svetovalka na občini Grosuplje, kjer je župan iz SDS

Prvak SDS Janez Janša in župan občine Grosuplje Peter Verlič - Foto: Vlada RS

Iz dobro preverjenih virov smo zvedeli, da so na občini Grosuplje, ki jo že vrsto let vodi župan Peter Verlič iz vrst SDS, zaposlili Majo Mikanec Janša, snaho Janeza Janše, ki je poročena z njegovim sinom Žanom Janšo.

Službo strokovne sodelavke je po naših informacijah dobila takoj po porodniški in je na delovnem mestu od ponedeljka. Nihče izmed uslužbencev sicer ne ve, kaj bo delala. Ampak, če Janša nekaj ukaže, zapriseženi kadri SDS na občini nimajo druge izbire. Je pa občina objavila razpis, iz katerega je videti, da je narejen samo zanjo. Med drugim bo morala skrbeti za slovenske in evropske razpise za črpanje evropskih kohezijskih sredstev.

Maja Mikanec Janša je bila dolga leta asistentka evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, nato pa Romane Tomc, njen mož Žan Janša pa asistent zdaj že pokojne nekdanje evroposlanke Patricije Šulin, nato pa akreditirani pomočnik evropskih poslancev Tomčeve in Milana Zvera.

Službo strokovne sodelavke je po naših informacijah dobila takoj po porodniški in je na delovnem mestu od ponedeljka. Nihče izmed uslužbencev sicer ne ve, kaj bo delala. Ampak, če Janša nekaj ukaže, zapriseženi kadri SDS na občini nimajo druge izbire

Po rojstvu otroka sta se vrnila domov, kjer je Žan Janša postal direktor IT in urednik družbenih omrežij na strankarskem tedniku Demokracija. Od leta 2007 do 2014 je delal v družbi Marand, enega največjih dobaviteljev v javnem zdravstvu Andreja Marčiča, s katerim je njegov oče Janez Janša vrsto let dopustoval na golf turnirjih na eksotičnih otokih in se prevažal v njegovi jahti po južni Dalmaciji.

Žan Janša se je na lanskih lokalnih volitvah potegoval za občinskega svetnika na listi SDS, vendar ni bil izvoljen. Njegova žena Maja Mikanec Janša pa je ob lanskih državnozborskih volitvah na tviterju objavila fotografijo domnevno neveljavne glasovnice brez žiga ter širila manipulacije o ponarejenih glasovnicah in zgodbe o ukradenih volitvah.

Zdaj naj bi novo službo našla v občini Grosuplje. Tudi sicer je poplava novih zaposlovanj, še zlasti iz vrst SDS. Tako naj bi kot redar dobil službo Matej Podržaj, ki je brat občinske svetnice Sabine Podržaj, ki je kandidirala na listi SDS takoj za županom. Pripravljajo pa se menda tudi na zaposlitev žene svetnika SDS Marjana Jakopina, ki je do zdaj delala v gostinstvu in ji do upokojitve manjka še eno leto.

Na občini Grosuplju nam niso pojasnili omenjene zaposlitve, prav tako nam informacij s konkretnimi imeni niso zanikali: »Postopki vezani na objavljene razpise še niso pravnomočno zaključeni, zato odgovorov ne moremo podati.«