Fotografija Gashi Svet24.si

22-letna Mihaela je odšla neznano kam

ana, mihail-presnov Svet24.si

FOTO: Ana in njen bratec umirala v skrinji, medtem...

irwin-jacobs Svet24.si

Medicinska sestra odkrila trupli poslovneža in ...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

sonja-plešnar Njena.si

Ljubezen po domače: Znano, katerega leta je ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

Slovenija

Janšev cinizem na twitterju: To sporoča Tanja Fajon iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami

Deli na:
Janšev cinizem na twitterju: To sporoča Tanja Fajon iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami

Tanja Fajon - Foto: Primož Lavre

V SD ocenjujejo, da je poročilo Evropske komisije o vladavini prava v Sloveniji potrdilo, na kar opozarjajo že dolgo, namreč, da se stanje vladavine prava v Sloveniji zaradi vlade Janeza Janše močno poslabšuje.

"Vladavina prava ne pomeni, da je vlada Janeza Janše nad zakoni ali da lahko ena politična stranka ali koalicija ugrabita državo za uveljavljanje svojih strankarskih interesov," so zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednica SD Tanja Fajon je še poudarila, da danes predstavljena priporočila ne smejo ostati samo črka na papirju ali brezzobi tiger, temveč morajo služiti temeljiti razpravi ter konkretnim ukrepom, ko je to za zaščito osnovnih demokratičnih postulatov nujno potrebno.

Evropska komisija je včeraj v drugem letnem poročilu o vladavini prava v članicah EU v primeru Slovenije med drugim izpostavila zaskrbljenost zaradi zamude pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev in groženj novinarjem. Navaja tudi zaskrbljenost deležnikov glede financiranja STA ter ocenjuje, da se položaj medijev slabša.

Na izjavo SD se je s cinizmom na twitterju že odzval premier Janez Janša: "To sporoča voditeljica SD Tanja Fajon neposredno iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami. Potem pa smo ji odvzeli še mandat evropske poslanke. Res grozna diktatura, niti sence več od vladavine prava."

Loading...