požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšev cinizem na twitterju: To sporoča Tanja Fajon iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami

Deli na:
Janšev cinizem na twitterju: To sporoča Tanja Fajon iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami

Tanja Fajon - Foto: Primož Lavre

V SD ocenjujejo, da je poročilo Evropske komisije o vladavini prava v Sloveniji potrdilo, na kar opozarjajo že dolgo, namreč, da se stanje vladavine prava v Sloveniji zaradi vlade Janeza Janše močno poslabšuje.

"Vladavina prava ne pomeni, da je vlada Janeza Janše nad zakoni ali da lahko ena politična stranka ali koalicija ugrabita državo za uveljavljanje svojih strankarskih interesov," so zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednica SD Tanja Fajon je še poudarila, da danes predstavljena priporočila ne smejo ostati samo črka na papirju ali brezzobi tiger, temveč morajo služiti temeljiti razpravi ter konkretnim ukrepom, ko je to za zaščito osnovnih demokratičnih postulatov nujno potrebno.

Evropska komisija je včeraj v drugem letnem poročilu o vladavini prava v članicah EU v primeru Slovenije med drugim izpostavila zaskrbljenost zaradi zamude pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev in groženj novinarjem. Navaja tudi zaskrbljenost deležnikov glede financiranja STA ter ocenjuje, da se položaj medijev slabša.

Na izjavo SD se je s cinizmom na twitterju že odzval premier Janez Janša: "To sporoča voditeljica SD Tanja Fajon neposredno iz zapora, kamor smo jo zaprli tri tedne pred volitvami. Potem pa smo ji odvzeli še mandat evropske poslanke. Res grozna diktatura, niti sence več od vladavine prava."