Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša zabrusil Jankoviću: Sinove uporabljate za krinko

Deli na:
Janša zabrusil Jankoviću: Sinove uporabljate za krinko

Foto: Primož Lavre

"Moje premoženje je verjetno 50-krat manj vredno od Jankovićevega, pa sem doslej zbral precej večji kup pogodb kot je tole," je Janez Janša komentiral pogodbne o lastništvu nepremičnin, ki jih je na soočenje na Info TV prinesel Zoran Janković. Ta mu je odgovoril, da njegovo premoženje očitno ni toliko manjše. "Morate dobro pogledat." Janša in Janković, prvaka SDS in Pozitivne Slovenije ter glavna kandidata za premierja, sta se soočila v predvolilni oddaji na Info TV, ljubljanski župan pa je dokumente prinesel v odgovor na torkov poziv Janše, naj razkrije svoje nepremičninske pogodbe. Janša pravi, da bo svoje pogodbe verjetno zbral v četrtek.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je v predvolilni oddaji na Info TV predsedniku stranke SDS Janezu Janši prinesel pogodbe za nakup hiše v Grosuplju, za prodajo svojega deleža v Electi Inženiringu ter za prodajo svojega deleža podjetju Electa Holding. Janša, ki je pozval k razkritju pogodb, meni, da bo svoje pogodbe zbral v četrtek.

Po besedah Jankovića je vrednost zadnjih dveh pogodb okoli 14,5 milijona evrov.
 
Janša pa je opozoril, da si javnost zasluži videti tudi pogodbe o poslovanju med Mercatorjem in Jankovićevim podjetjem v času, ko ga je slednji vodil. Janković je odvrnil, da je vseh pet pogodb poslovanja družb z Mercatorjem v času, ko je bil na čelu podjetja, dobil nadzorni svet podjetja. Po odstavitvi Jankovića je bila narejena tudi zunanja revizija, pogodbe je pregledala policija in tožilstvo, do danes pa ni bilo še ničesar, je razložil.
 
Janša je še dejal, da bi tudi od ostalih kandidatov rad dobil pogodbe o njihovem premoženju in zatrdil, da je njegovo premoženje popolnoma transparentno. Glede svojih pogodb o lastništvu pa je dejal, da misli, da jih bo zbral v četrtek.
 
Poleg pogodb so bile teme soočenja še pripravljenost strankinih ekip za prevzem oblasti - SDS je preizkušena ekipa z mednarodnim uugledom, pravi Janša. Janković zagovarja obsežna javna dela, s čimer bi rešili največji problem Slovenije, ki je po njegovem brezposelnost. Janša nasprotuje pretiranemu razmahu storitvenih dejavnosti in kot zgled ponuja Nemčijo, katere industrija je podlaga razvoja nemškega gospodarstva.
 
O Stožicah Janković pravi, da gre za uspešen projekt, kjer je šlo "le za prenos sredstev prek javno-zasebnega partnerstva v gospodarstvo." Janša ga sprašuje, koliko se je Ljubljana za gradnjo stadiona zadolžila - 120 milijonov evrov posojil naj bi dale samo banke, je očital Jankoviću. NLB ni dala za stadion nič, je odgovoril župan, in Janšo izzval, naj najde cenejši projekt v svetu, ne samo v Evropi.
 
"Vašim otrokom želim vse najboljše. V vseh letih nisem nikoli omenil vaše družine. Vi moje sinove ves čas omenjate," je na koncu oddaje dejal Janković, na kar mu je prvak SDS odgovoril: "Sinove uporabljate za krinko."