oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Svobode ni mogoče prepovedati

Deli na:
Janša: Svobode ni mogoče prepovedati

Foto: Bobo

Glas za SDS je priložnost, da Slovenija postane bolj svobodna, demokratična in pravična domovina za vse, je pred nedeljskimi volitvami v nagovoru volivcem zapisal predsednik SDS Janez Janša. SDS je po njegovih besedah tudi tokrat pripravljena odgovorno voditi Slovenijo iz krize.

Janša je v nagovoru, objavljenem na spletni strani SDS, zapisal, da so trenutki v zgodovini naroda, ko se moramo odzvati z vso resnostjo in odločnostjo. Po njegovih besedah je tak trenutek zdaj, saj situacija v Sloveniji ni dobra.

Kot je še dodal, se je vedno boril za resnico in pravico. "Prav zato sem trn v peti tistim, ki so ukradli državo in zdaj vpijejo Ujemite tatu." Po njegovih besedah smo se namesto razvoja v bolj normalno in pravično družbo vrnili v čase, ko se poskuša za ohranitev oblasti političnega tekmeca do konca uničiti - "z lažjo, diskreditacijo in likvidacijo".

Kljub temu pa Janša verjame, da bo za slovenski narod prišel čas, ko bo več ravnovesja in pravice in ko bomo kot narod dosegli odpuščanje in spravo. Ta doba je po njegovih besedah pred nami in prihaja z vedno večjimi koraki. "Enega odločilnih bomo naredili v nedeljo, 13. julija, na volitvah," je še zapisal predsednik SDS.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa je na današnji novinarski konferenci napovedal, da bodo poslanci SDS v novem mandatu zagovarjali načelo preglednosti in pravičnosti. Opozoril je namreč, da se v predvolilni kampanji vsi sklicujejo na pravno državo, nihče pa ne omeni pravičnosti, ki je temelj pravne države.

Po njegovem mnenju verjetno tudi predsednikom strank ustreza, da je predsednik SDS krivično obsojen, saj govorijo le o pravnomočni, ne pa o pravični obsodbi.

Vodja poslancev je ocenil tudi iztekajoči se mandat. V času Janševe vlade se je po njegovih besedah začelo resno delo za sprejemanje ukrepov, ki bi dvignili Slovenijo. Vlada Alenke Bratušek pa je "tipična marionetna vlada, ki je sledila lobijem, ki so jo nastavili", je dodal.

Janševo pismo:

Slovenska demokratska stranka je februarja letos praznovala petindvajseti rojstni dan. V teh letih smo šli skozi različne preizkušnje. Dobre in slabe. Vse, kar imamo, smo ustvarili s trdim in poštenim delom. Svoja stališča smo vedno jasno povedali. Za odločitvami smo stali. Nismo jih spreminjali, kot se je spreminjalo javno mnenje. Svoje napake smo priznali. In predvsem odgovornosti zanje nikoli nismo prelagali na druge.

So trenutki v zgodovini naroda, ko se moramo odzvati z vso resnostjo in odločnostjo. Povedati tudi neprijetno resnico in izraziti svojo zavezo v skrbi za bodočnost Slovenije. Tak trenutek je zdaj. Situacija v državi ni dobra. Čas je, da vse potenciale, brez izključevanja, vključimo v skupen napor. Če bomo to zmogli, bo Slovenija lahko izšla iz te krize močnejša, kot je bila pred njo.

SDS gre na predčasne volitve pripravljena. Strokovni svet je izdelal program Za gospodarsko rast, pravičnost in nova delovna mesta. Na teh treh področjih predlagamo rešitve, s katerimi gre lahko vsem bolje, bolj pravično pa bodo porazdeljena tudi bremena odplačevanja dolgov. Vse najdete tudi na naši spletni strani. Ko zmagamo, jih bomo uresničili.

V SDS nikoli ne delamo s figo v žepu. Zaradi naše načelnosti nas nekateri ne marajo. Kajti ribarjenje v kalnem je zanje način, v katerem lahko nekaznovano kradejo in dobro živijo. Ravno taki širijo govorice, da so v politiki vsi enaki. Da je zato, da bo vse bolje, dovolj, če pridejo novi obrazi. Ne nasedajte temu! Še preden se boste dobro zavedli, bodo te stranke tako hitro, kot so nastale, tudi izginile iz političnega prizorišča, njihove dolgove pa boste plačevali vi. In nikogar ne bo mogoče poklicati na odgovornost za slabe odločitve.

SDS je dvakrat vodila vlado. V vodenje smo vložili vse svoje znanje, izkušnje in ljubezen do domovine. Ponosni smo na ta čas. Delali smo dobro in vsi kazalci tistih let to potrjujejo. Tudi tokrat smo pripravljeni odgovorno voditi Slovenijo iz krize.

Da bi bili uspešni kot skupnost, kot država, moramo biti v odločilnih trenutkih enotni. Ko smo bili v zgodovini kot narod enotni, smo bili sposobni najveličastnejših stvari, pa čeprav so bili proti nam tako nasprotniki doma kot na tujem. Enotni smo se odločili za svojo državo, enotni smo jo ubranili, enotni smo vstopili v Evropsko unijo in Severnoatlantsko zavezništvo. K enotnosti ponovno kliče današnji čas. Kajti enotni zmagujemo.
 
Spoštovani Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani. Vedno sem se boril za resnico in pravico. Iskreno in iz srca. Prav zato sem trn v peti tistim, ki so ukradli državo in zdaj vpijejo »Ujemite tatu.« Namesto razvoja v bolj normalno in pravično družbo smo se žal vrnili v čase, ko se skuša za ohranitev oblasti političnega tekmeca do konca uničiti – z lažjo, diskreditacijo in likvidacijo. A svobode ni mogoče prepovedati. Hrepenenje po pravičnosti je od rojstva zapisano v naših srcih.

Ne glede na to, kako težko je vse skupaj in kako močno je posejano ideološko sovraštvo, imam upanje. Verjamem, da bo za slovenski narod prišel čas, ko bo več ravnovesja in pravice. Ko bomo kot narod dosegli odpuščanje in spravo. Ko bomo vse najboljše, kar premoremo, združili zato, da bi napredovali. Vsak posameznik, vsi skupaj, kot narod in država. Ta doba je pred nami. Sončna zarja jo napoveduje in nihče več je ne more ustaviti. Prihaja z vedno večjimi koraki.

Enega odločilnih bomo naredili v nedeljo, 13. julija, na volitvah. Udeležite se jih, glasujte za SDS in priložnost, da Slovenija postane bolj svobodna, demokratična in pravična domovina za vse. Enotni zmagujemo.

Janez Janša