duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Slovenija

Janša spet v vojni na Twitterju: "Slovenija ni Kongo," je zabrusil Belgijcu Verhofstadtu

Deli na:
Janša spet v vojni na Twitterju: "Slovenija ni Kongo," je zabrusil Belgijcu Verhofstadtu

Janez Janša - Foto: Evropska komisija

Slovenski premier Janez Janša se je na Twitterju zapletel v spopad z Guyjem Verhofstadtom, bivšim belgijskim premierjem (1999-2008), dolgoletnim evropskim poslancem in nekdanjim vodjem skupine Alde v Evropskem parlamentu.

Verhofstadt, danes član politične skupine Renew Europe, je komentiral Janšev tvit o medijih, v katerem je slovenski premier objavil sliko grafita "Če laž večkrat ponoviš, postane novinarstvo", s katerim se je sicer odzval na do njegove medijske politike kritičnega zapisa v avstrijskem časniku Kleine Zeitung.

"Janšev napad na medije se nadaljuje," je to komentiral Verhofstadt in vprašal: "Ali lahko Evropska komisija in Svet EU ukrepata, preden Slovenija prevzame predsedovanje EU in postane tretja antidemokratična zavora po Poljski in Madžarski?"

"Pomiri se, Guy Verhofstadt. Nisi več vodja kolonialne sile. Slovenija pa tudi ni Kongo," je bil v svojem odzivu oster Janša.

Nazaj je dobil odgovor Belgijca: "... potem pa jo nehaj kot svojo kronsko deželo. Pravice, svoboščine & vrednote so v pogodbah o EU, pod katere se je podpisala vaša država, Slovenci jih podpirajo, služijo pa njihovim interesom, ne vašim. Pustite novinarje pri miru, in pika!

Loading...