Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

Zbiranje zamaškov Ignac Fabjanič Svet24.si

Habjanič našel rešitev za dobrodelne zamaške

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Slovenija

Janša: Šarec potvarja zgodovino, slovenski komunisti so pobili več Slovencev kot fašisti

Deli na:
Janša: Šarec potvarja zgodovino, slovenski komunisti so pobili več Slovencev kot fašisti

Foto: Bobo

Zgodovino potvarja Šarec, se je prvak opozicijske SDS Janez Janša odzval na izjave premiera Šarca, ki je nastop italijanskih politikov v Bazovici pri Trstu označil za zgodovinski revizionizem brez primere.

Da zgodovino potvarja sam Marjan Šarec, je Janša napisal na Twitterju: "Je očiten primer, ko ena skrajnost hrani drugo. Fašizem je bil dejstvo, njegovi okrutni zločini razkrinkani. Mussolinija so Italijani sami obesili. Slovenski komunisti pa so v nekaj mesecih pobili več Slovencev kot fašisti v 20 letih," je poudaril.

Šarec in več drugih slovenskih politikov je danes obsodilo nastope italijanskih politikov, med njimi notranjega ministra Mattea Salvinija in predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, na slovesnosti v Bazovici pri Trstu ob italijanskem dnevu spomina na žrtve fojb in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije.

Tajani je dejal, da je tiste, ki zanikajo pojav fojb in eksodusa, premagala zgodovina in da je tisti, kdor zanika ta pojav, sostorilec tistega, kar se je zgodilo. Ob tem je dodal, da naj "živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija".

Salvini pa je v nedeljo preko Twitterja sporočil, da je prišel v Bazovico, da bi počastil tisoče rojakov, ki so jih komunisti mučili, pobili in večkrat še žive vrgli v brezna. "Kaj je bila njihova krivda? To, da so bili Italijani. Kdor zanika, dvakrat ubije. Mi ne pozabimo," je še zapisal.

Loading...