diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Slovenija

Janša: Rešujemo zagato levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov

Deli na:
Janša: Rešujemo zagato levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov

Foto: Primož Lavre

Predsednik NSi Matej Tonin lahko pri kandidaturi za mesto predsednika DZ računa tudi na podporo poslancev SDS. Prvak SDS Janez Janša je na Twitterju ob tem zapisal, da zaenkrat rešujejo "zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov". Kot je razumeti, pa to naj ne bi pomenilo, da že nastaja koalicija pod vodstvom SDS.

Janša se je na Twitterju namreč odzval na zapis nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, da levosredinske stranke Janši sestavljajo vlado in bodo podprle Tonina za predsednika DZ. S tem se po njegovem mnenju ponavlja politični vzorec, ki smo ga videli ob neuspešnem sestavljanju vlade Zorana Jankovića leta 2011.

"Ne še. Le mi zaenkrat rešujemo zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekomu, ki ni njihov. To pa delamo zato, da bo DZ lahko začel normalno delovati. Problemi se namreč kopičijo, čeprav jih mainstream mediji prikrivajo," je na Twitterju zapisal Janša.

V izjavi za medije v DZ je Janša še dodal, da v SDS ne vidijo razloga, da Tonina ne bi podprli. Kot je poudaril, so danes pripravljeni podpreti katerega koli kandidata za predsednika oz. začasnega predsednika DZ, da gredo postopki naprej.

Pred Slovenijo so po njegovih besedah namreč resni problemi, ki so dostikrat neopaženi, se pa kopičijo. "Konstituiranje državnega zbora je predpogoj za to, da se ti problemi začnejo reševati," je povedal.

O sestavljanju koalicije pa je dejal, da je koalicijska pogodba pripravljena, a bo poslana, le če bodo dobili mandat. "Imamo ustavo, imamo poslovnik. Proces sestave vlade je relativno počasen," je dodal. "Hitenja" Šarca pri sestavljanju morebitne levosredinske koalicije pa Janša ni komentiral.

Tonin je danes sicer potrdil, da so mu podporo pri kandidaturi predsednika DZ napovedale vse parlamentarne stranke razen Levice.