ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Janša v Kranju: Po nekaj časa zmrzali je skupen nastop pomladnih strank lep obet

Deli na:
Janša v Kranju: Po nekaj časa zmrzali je skupen nastop pomladnih strank lep obet

Foto: Bobo - Janez Janša, Valentin Hajdinjak in Marjan Podobnik na predvolilnem shodu v Kranju

Mestni odbori SDS, NSi in SLS so nocoj v Kranju organizirali prireditev Skupaj za Kranj in Gorenjsko, s katero so enotno podprli neodvisnega kandidata Iva Bajca za župana Kranja. Prireditve so se udeležili tudi vodilni iz vseh treh strank in izpostavili pomen lokalnih volitev in povezovanja ter pozvali k mobilizaciji volivcev na desnici.

Predsednik SDS Janez Janša je zadovoljen, da je na teh lokalnih volitvah "prišlo do zelo plodnega in konstruktivnega sodelovanja". SDS, NSi in SLS imajo namreč skupne kandidate v več občinah ali pa skupaj podpirajo neodvisne kandidate, ponekod so vložile tudi enotne kandidature za občinske svete. "Mislim, da je to doslej najbolj konstruktivno in obsežno sodelovanje teh treh strank," je poudaril.

Predsednik SLS Marjan Podobnik verjame, da je tudi današnji dogodek začetek povezovanja, ki je nekoč že bilo, a se je izgubilo. Meni, da če bi danes obstajal Demos, ki je bil nosilec osamosvojitve Slovenije, bi zelo veliko ljudi glasovalo zanj. "Verjamem, da z današnjim srečanjem in podporo znova odpiramo to pot," je izpostavil Podobnik.

"Skupaj smo močnejši in zato verjamem, da bo kmalu prišel čas, ko bomo, najprej v Kranju dobili novega župana, potem pa tudi v Sloveniji ponovno imeli desnosredinsko vlado," pa je dejal podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak, ki je vesel, da so se v Kranju tri stranke znale usesti za skupno mizo in se dogovoriti. Kot je povedal, ta recept deluje tudi v marsikateri drugi občini.


Tudi Janša je vesel, da so se v Kranju odbori odločili za enotni nastop "strank prihajajoče nove pomladi po nekaj časa zmrzali, ki smo ji bili priča, kar je lep obet iz več razlogov". Kot je dejal, v teh časih na čelu slovenskih mest in občin potrebujemo izjemno sposobne ljudi. Ob tem meni, da je za tistega, ki bo resno presojal na podlagi programov, Bajec logična izbira.

Bajec je kandidaturo za župana sicer vložil s podpisi volivcev, vendar ga je že sočasno z napovedjo kandidature podprla enotna desnica. Kot je pojasnil predsednik kranjskega mestnega odbora SDS Branko Grims, v Kranju že dolgo ni bilo koalicije sorodnih strank. Tokrat pa so se stranke odpovedale lastnim kandidatom in stopile skupaj, da bi Kranju prinesle spremembe.

Bajec je izpostavil, da je današnje srečanje dokaz, da ima njegov slogan Skupaj za Kranj osnovo v trdni povezanosti strank in občanov, ki so ga podprli kot neodvisnega kandidata za župana. "Skupaj bomo uresničili moj program razvoja Kranja in povezali gorenjsko regijo, katere motor bo postal Kranj," je poudaril.

V Kranju se poleg Bajca za župansko funkcijo potegujejo še Barbara Gunčar (Stranka za enakomeren lokalni razvoj in podjetnost), Robert Nograšek (LMŠ), Iztok Purič (stranka Več za Kranj, SAB in Lista za razvoj Kranja), Matjaž Rakovec (SD s podporo DeSUS in stranke Povezane lokalne skupnosti, Zoran Stevanović (skupina volivcev), Bogomir Šubelj (SNS) in Primož Terplan (SMC).

Loading...