komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša pisal Junckerju: Pričakovali smo vašo podporo, dobili pa smo nož v hrbet

Deli na:
Janša pisal Junckerju: Pričakovali smo vašo podporo, dobili pa smo nož v hrbet

Foto: Reuters

Če boste vztrajali pri predlogu Alenke Bratušek, naši evropski poslanci ne bodo imeli druge izbire kot da vas in vašo kredibilnost soočijo z njeno protievropsko držo, ki jo bo zelo enostavno dokazati, je predsednika Evropska komisije Jean-Clauda Junckerja opozoril predsednik SDS Janez Janša. Poziva ga, naj izbere novega slovenskega kandidata, saj Bratuškova nima niti podpore slovenske vlade. Ta bo hvaležno predlagala novo ime, saj slabše kandidatke od Bratuškove ne morejo najti, je prepričan Janša.

"Moja stranka SDS in Evropska ljudska stranka sta prepričljivo zmagali na majskih evropskih volitvah," poudarja Janša, ki meni, da bi bil logičen naslednji korak nominacija Milana Zvera kot slovenskega kandidata za evropskega komisarja. Soočena z nič kaj obetavno prognozo je slovenska levica pod vplivom neokomunistične globoke države po komaj letu dni na oblasti razpisala nove predčasne volitve, opisuje okoliščine nedavnih volitev. Alenka Bratušek je pri tem projektu igrala ključno vlogo in za nagrado ji je bila obljubljeno, da bo postala slovenska kandidatka za članico Evropske komisije.

Naslednji korak je bila ustanovitev domnevno nove politične stranke le pet tednov pred volitvami: leve stranke brez otipljivega programa in brez imen, z izjemo vodje, Mira Cerarja, sina nekdanje generalne državne tožilke. Ker je bilo očitno, da bo SDS zmagala, so me poslali v zapor in že na začetku volilne kampanje obglavili mojo stranko. Podrobnosti procesa Patria so vam znane, Junckerju piše Janša.

Janševo pismo v angleščini na TEJ POVEZAVI


Po volitvah, na katerih je njena vodilna vladna stranka doživela popoln poraz, se je Bratuškova, čeprav je bila poražena dvakrat v nekaj mesecih, sama nominirala za članico Evropske komisije. Presenečenje je bilo, ko je bila deležna vaše močne podpore, očita Janša Junckerju. Javno mnenje jo ocenjuje kot daleč najslabšo predsednico vlade v slovenski zgodovini, a je ne samo kandidatka za evropsko komisarko, temveč celo za podpredsednico komisije. "V teh težkih časih, ko smo pričakovali vašo podporo, smo dobili nož v hrbet," je oster Janša.

V slovenskih medijih je moč najti na stotine protievropskih izjav Bratuškove, ki se je v volilni kampanji celo hvalila, da je Slovenijo obranila pred EU. V resnici je slovenski dolg dvignila na zgodovinsko visoko raven, pravi Janša. Volivci so to prepoznali kot propagando, le vi se na to ne ozirate, piše predsednik SDS, ki Junckerja opozarja, da je jedro slovenskega proevropskega volilnega telesa prizadeto zaradi njegove podpore Bratuškovi. Večina njeno samokandidaturo dojema kot žalitev.

To ni Evropa, o kakršni smo sanjali in se zanjo borili; vsekakor ne EU, ki smo se ji želeli pridružiti leta 2004. "Nikoli si nisem predstavljal, da bodo posameznike, ki so se borili zoper evropske vrednote in ki so uničevali našo prihodnost, podprli naši evropski prijatelji," še piše Janša. Tudi si ne more predstavljati, da bo katerakoli slovenska vlada lahko iskreno sodelovala s komisijo, če bo v njej Alenka Bratušek.