lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Janša: Hojsa sem prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli

Deli na:
Janša: Hojsa sem prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli

Predsednik vlade Janez Janša. - Foto: Bobo

Premier Janez Janša je danes za TVS pojasnil, da je notranjega ministra Aleša Hojsa prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve. Dejal je, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da "smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo".

Janša je v izjavi za Televizijo Slovenija (TVS) še napovedal, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra.

Po poslovniku državnega zbora bi moral namreč premier o Hojsovem odstopu predsednika DZ obvestiti najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave ministra. Hojsova odstopna izjava je bila datirana na 30. junij, DZ pa obvestila premierja o Hojsovem odstopu v poslovniškem roku ni prejel.

Hojs je bil o vprašanjih glede nadaljnjega ministrovanja v zadnjih dneh redkobeseden, na vprašanja novinarjev v zvezi z odstopom pa je odgovarjal, da je situacija v rokah premierja Janše.

Sicer se je Hojs odločil za odstop ob hišnih preiskavah, v katerih so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada iskali dokaze za sum kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost in javna sredstva, ki se nanašajo na sume nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitne in medicinske opreme, potrebne v epidemiji novega koronavirusa.

Hojs je ocenil, da so preiskave politično motivirane, zato je "prevzel politično odgovornost" in nepreklicno odstopil. Obenem je takrat dejal, da je premier njegov odstop tudi sprejel.

Loading...