nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankoviću »zgodba s sinovi« ni pokvarila večera

Deli na:
Jankoviću »zgodba s sinovi« ni pokvarila večera

Foto: Bobo

Predvolilne konvencije stranke Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, na kateri slavnostno predstavljajo kandidate za državnozborske volitve, se je nocoj v Ljubljani po ocenah organizatorjev udeležilo okoli 800 ljudi. Janković je v izjavi novinarjem poudaril, da ima zmagovito ekipo, ki bo "pomagala Sloveniji, da bo najboljša država v Evropi".

Predsednik Pozitivne Slovenije pravi, da so v njegovi ekipi dobrodošli vsi, ki sprejemajo strankin program, ki predpostavlja "zdravo gospodarstvo, socialno državo in državo optimizma". Dobrodošli partnerji so tisti, ki "nočejo razprodati vsega državnega premoženja in nočejo posegati v javno zdravstvo in šolstvo".

Vsak član, ki bi želel biti minister, mora biti kompetenten na svojem področju, hkrati pa mora biti "ekipni igralec", je odločen Janković, ki hkrati zagotavlja, da ne bo "nobenega politikantskega kupčkanja".

Pojasnil je še, da so mu obiski državljanov po Sloveniji dali veliko veselja, ponosa in optimizma. Ob tem ga preseneča, da imamo številne zdrave gospodarske družbe, ki jih ne pozna, pa "bi jih moral".

Tudi "zgodba s sinovi" mu danes ni pokvarila dne in večera, še zagotavlja Janković, vendar je po njegovih besedah "žalostna konkurenca, ki nima drugih argumentov, kot da se loteva družine".

Nocojšnje konvencije so se udeležili nekateri vidnejši podporniki Jankovićeve stranke, med drugim tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan.