Revija Reporter
Slovenija

Janković sestavil listo, farmacevtke ni na njej!

Reporter

25. apr. 2018 13:44 Osveženo: 18:38 / 25. 4. 2018

Deli na:

Na trenutnem mestu župana zelo uživam in čaka nas še veliko dela, pravi ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. A ankete kažejo, da bo na letošnjih parlamentarnih volitvah zmagal Janez Janša s SDS, ugotavlja Janković, ki zato obljublja: "Naredil bom vse, da to preprečim."

Svojo končno odločitev o tem, kako bo sodeloval na volitvah, bo sporočil 3. maja. "Na vsak način se bom vključil v kampanjo, kako intenzivno pa bom sporočil takrat," napoveduje. Delo v državnem zboru me osebno ne zanima, je še poudaril Janković.

Svoj ego bom pustil ob strani, obljublja Janković. Pravi, da se je pogovarjal z Dejanom Židanom in Mirom Cerarjem, ni pa imel pogovorov z Marjanom Šarcem, o katerem pravi, da je dober župan.

Na vprašanje, ali je kandidatna lista že sestavljena in ali bo na njej tudi Katarina Ravnikar, razvpita Jankovićeva farmacevtka, je župan odgovoril, da je lista pripravljena, "gospe pa ni na njej."

Janša je prodal Mercator, pozival trojko v Slovenijo in vzel Ljubljani denar, našteva Janković "grehe" prvaka SDS in pravi: "Naredil bom vse, da zmaga ostane levi opciji. Zdi se mi, da moram odreagirati, saj ne smemo dopustiti, da bi on bil zmagovalec."

Na volitvah računa na glasove Ljubljančanov, upokojencev, mladih, borcev. "Računam tudi na svoje 'trenirkarje'," še pravi.

Glede sodnih in drugih postopkov, v katerih se je znašel, pa je dejal, da njega niso nikoli obdolžili, da ne dviguje pošte s sodišč, da se redno udeležuje vseh obravnav in da so bile do zdaj vse odločitve sprejete v njegovo korist.