državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković v primeru volitev poleti za dogovor o odprtih voliščih do 22. ure

Deli na:
Janković v primeru volitev poleti za dogovor o odprtih voliščih do 22. ure

Foto: Bobo

Ljubljanski župan in predsednik PS Zoran Janković vztraja pri trditvi, da državnozborske volitve v poletnem času niso korektne do državljanov. A kot je pojasnil danes, o datumu volitev več ne bo govoril, ker da izpade, kot da je edini, ki razume državljane. Ob tem meni, da bi se dalo dogovoriti, da bi vsaj podaljšali čas odprtih volišč do 22. ure.

Janković je na novinarski konferenci ponovil, da so v PS na volitve pripravljeni ne glede na to, kdaj bodo. "Če bodo 13. julija, kot kaže zdaj, smo pripravljeni tudi na to. Jaz pa več o tem datumu ne bom govoril, ker potem izpade, kot da sem edini, ki razumem državljane, saj so vsi ostali rekli, da volitve julija niso težava," je povedal. Kot je dodal, pa sam meni nasprotno, a "ne zaradi strank, ki obstajajo ali nastajajo, ampak zaradi državljanov, ki imajo pravico do dopusta". Po njegovi oceni bi se morali dogovoriti vsaj o tem, da bi podaljšali čas odprtih volišč.

Dotaknil se je tudi namere zunajparlamentarne stranke Solidarnost za ustavno presojo odloka o razpisu predčasnih volitev, če bodo poleti. Kot je povedal, je ustavna presoja pravica posameznika, kako se bodo odzvali poslanci PS, pa je njihova stvar. "Nikoli - tudi v tem primeru - ne bom zahteval nekega enotnega nastopa, odločitev je prepuščena poslancem," je povedal in dodal, da morajo posamezniki v DZ skrbeti za dobro vse države in ne interese posameznih strank.

Zatrdil je še, da sam ne bo podprl "nobenega slamnatega mandatarja", saj da se mu to zdi nespodobna igra. Znova je pojasnil tudi, da v PS mandatarja ne bodo predlagali. Če pa bi kdo od ostalih poslancev oziroma poslanskih skupin predlagal mandatarja, ki je kompetenten, bodo v PS resno razmislili o podpori, je ponovil.