pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Srečanja levice bodo »po potrebi«

Deli na:

Predsednik Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković je po včerajšnjem srečanju s predstavniki strank leve sredine povedal, da so razpravljali predvsem o konkretnih težavah, ki zadevajo državljane Slovenije. Na naslednjem srečanju naj bi govorili o rebalansu državnega proračuna, že včeraj pa so med drugim izmenjali stališča do varčevalnih ukrepov.

Po Jankovićevih besedah bodo lahko parlamentarne stranke v primeru, če najdejo skupno točko, v parlamentu predstavile mnenje vseh, tudi tistih, ki niso v parlamentu. Na skupnih srečanjih se bodo v prihodnje dobili "po potrebi", če bodo vsi soglašali, pa bi lahko bila vsake tri mesece.

Srečanja so se udeležili predstavniki PS, TRS, LDS, Zares in Demokratične stranke dela, udeležbo pa so zavrnili v SD in SMS-Zelenih. Janković je odločitev SD obžaloval in izrazil upanje, da se bo SD udeležil naslednjega sestanka, ko bodo razpravljali o rebalansu državnega proračuna.

Predsednik Zares Pavel Gantar je dejal, da je bolj kot udeležba SD na tem sestanku pomembno sodelovanje PS in SD v parlamentu. Ob tem je opozoril, da mineva 107 dan od zadnje redne seje parlamenta in da ves ta čas poslanke in poslanci niso imeli možnosti postaviti vprašanj ministrom in ministrici.


"Že samo to, da sedimo skupaj in se pogovarjamo o temah, ki so pomembne za vse državljane, daje nek optimizem za prihodnost," pa je ocenil predsednik LDS Iztok Podbregar. Če se bo zaradi takšnih sestankov v DZ slišalo širši krog ljudi, pa bi to po njegovem pomenilo "napredek za državo".

Predsednik TRS Matjaž Hanžek je dejal, da so izmenjali različna mnenja o varčevalnih ukrepih. Po njegovih besedah so vsi prepričani, da je izključno varčevanje napačno in da je treba narediti tudi kaj na prihodkovni strani.

Predsednik Demokratične stranke dela Franc Žnidaršič pa je izrazil pričakovanja svoje stranke, da bo opozicija v parlamentu izkoristila svoje zakonite možnosti, da vpliva na razvoj dogodkov po svojih najboljših močeh.

Ob vprašanju, če lahko srečanju strank rečemo levosredinska opozicija, je Janković odvrnil, da tako daleč še niso prišli.