pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković Sarajevčanom: Ta mesec se začne v Ljubljani gradnja džamije

Deli na:
Janković Sarajevčanom: Ta mesec se začne v Ljubljani gradnja džamije

Foto: Bobo

»Enkrat sem že povedal in bom ponovil, da v takem sistemu oblasti nikoli ne bi bil župan Sarajeva, saj nima skoraj nobene izvršne oblasti, razen takrat, ko je kot prvi človek prestolnice kriv za vse,« je danes ob obisku Sarajeva dejal ljubljanski župan Zoran Jankovič, poroča Dnevni Avaz.

Janković je danes na obisku pri sarajevskem županu Ivu Komšiću. Pohvalil se je, da ima »Sarajevo v srcu«, kar je dokazal že pred 15 leti, ko je v prestolnici Bosne in Hercegovine zgradil Mercator in športno dvorano. »Ta mesec bomo v Ljubljani začeli z gradnjo džamije, zdaj čakam le, da BiH vstopi v Evropsko unijo,« je poudaril Janković, po katerem ima Sarajevo zelo slab volilni sistem, saj bi morali župana meščani voliti na neposrednih volitvah, tako kot na Dunaju, Zagrebu in Ljubljani. »Tri ravni oblasti: občina, mesto in kanton onemogočajo razvoj Sarajeva,« je menil župan najlepšega mesta na svetu, ki je Sarajevčanom obljubil, da bo v stikih s funkcionarji EU govoril o njihovi prestolnici in jim predlagal, naj vsaka članica EU zgradi eno tovarno v BiH, saj bo potem vsem lepše.

Košmić je pozval državno oblast, naj pazljivo poslušajo Jankovića in naj uresničijo vsaj kakšen njegov predlog, kot na primer, »kako se vodi mesto«, »kako mora mesto delovati«, »kako se volijo občinski svetniki in kako se voli župan«. Ko bi vsaj lahko javna podjetja preoblikovali v holding, kot so to storili v Ljubljani, Gradcu ali Dunaju, je potarnal Košmić, še poroča Dnevni Avaz.