Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković o očitkih protikorupcijske komisije: Gre za stare zadeve

Deli na:
Janković o očitkih protikorupcijske komisije: Gre za stare zadeve

Foto: Primož Lavre

Predsednik PS in ljubljanski župan Zoran Janković v celoti zavrača očitke protikorupcijske komisije, saj gre po njegovem mnenju za stare zadeve, ki so bile javnosti že velikokrat pojasnjene. Kot so včeraj sporočili iz Mestne občine Ljubljana, se višina njegovega premoženja ni spreminjala, zato tudi ni bilo potrebno poročanje o tem.

"Kot ugotavlja komisija za preprečevanje korupcije, izvor mojega premoženja ni sporen, glede očitkov, da o spremembi višine premoženja nisem redno poročal, pa vztrajam pri tem, da poročanje ni bilo potrebno, ker se višina mojega premoženja ni spreminjala," je prepričan Janković.

Ob tem poudarja, da ni prišlo do nikakršnega oškodovanja premoženja Mestne občine Ljubljana. "Komisija za preprečevanje korupcije v mojem primeru ne ugotavlja korupcije, ampak zgolj možnost korupcijskega tveganja, kar pa odločno zavračam," je še poudaril. Janković bo sicer podrobnejša pojasnila podal na novinarski konferenci v sredo.

Komisija za preprečevanje korupcije namreč v včeraj predstavljenem zaključnem poročilu ugotavlja, da je Janković večkrat in sistematično kršil protikorupcijsko zakonodajo. Kot ugotavlja komisija, Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja.

Protikorupcijska komisija je pri Jankoviću ugotovila sistematično in večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah oz. povečanju finančnih sredstev na bančnih računih v vrednosti prek 2,4 milijona evrov.

Med drugim je ugotovila, da je del finančnih prilivov (208.000 evrov) v obdobju štirih mesecev leta 2011 prispel na Jankovićev osebni bančni račun iz naslova verižnih transakcij. Te so se začele v podjetju Grep, ki posluje z Mestno občino Ljubljana.