stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Nekaj oseb me že sedem let sistematično uničuje, tožilka Žgajnarjeva je prirejala podatke

Deli na:
Janković: Nekaj oseb me že sedem let sistematično uničuje, tožilka Žgajnarjeva je prirejala podatke

Ljubljanski župan Zoran Janković po razglasitvi oprostilne sodbe v zadevi Gratel. - Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković je po izreku oprostilne sodbe v zadevi Gratel pred ljubljanskim okrožnim sodiščem ocenil, da se je danes pokazalo, da ga nekaj oseb že sedem let "sistematično uničuje oz. poskuša uničiti njega in njegove sodelavce". Sodišče je pri presoji očitanih dejanj prejemanja podkupovanja po njegovih besedah sledilo resnici.

Janković verjame, da si tožilka Blanka Žgajnar želi njegove obsodbe. "Podatke, ki smo jih vsi videli, in dokumente, ki smo jih vsi prebrali, je prirejala po svoje. Če je to naloga tožilstva, ne vem, kako bomo lahko živeli v tej državi," je dodal.

Ljubljanski župan meni, da ima "svoje hišne preiskovalce", med katere je uvrstil tudi tožilko Žgajnarjevo, saj naj bi brez razloga napadali tudi njegove družinske člane, ker nimajo podlage, da bi obsodili njega. "Vem, da jih boli mojih pet zmag na županskih volitvah v prvem krogu s takimi odstotki, vendar naj raje kaj pokažejo."

Presoje prvostopenjske sodbe na višjem sodišču se Janković ne boji. "Nje nič ne stane, ko opravlja svoje delo oz. nedelo. Konec koncev bremeni proračun," pa je dejal o napovedani pritožbi tožilstva na oprostilno sodbo.

Ponovil je, da od tistih, ki v Ljubljani ustvarjajo dobiček, pričakuje, da nekaj vrnejo. Ali dajo za kulturo, socialo ali šport, pa jim prepušča v odločitev. Prav primer Gratel bi lahko po njegovem mnenju podjetja odvrnil od donacij, ki jih dajo v dobro Ljubljane.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč ljubljanskega župana Jankovića v zadevi Gratel danes oprostilo obtožbe o prejemanju podkupnine. Sodnica Vladislava Lunder je ob izreku sodbe ocenila, da dokazni postopek ni potrdil očitkov iz obtožbe tožilstva, da bi zahteval podkupnino, temu pa tekom sojenja ni pritrdila tudi nobena od zaslišanih prič.