UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

pogacar Ekipa24.si

Bo Tadej Pogačar tekmoval na olimpijskih igrah? ...

Nuša Lesar Njena.si

Po več kot letu dni se je vrnila Nuša Lesar

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Slovenija

Janković nadaljuje pogajanja s SD

Deli na:
Janković nadaljuje pogajanja s SD

Foto: Bobo

Prvak Pozitivne Slovenije in verjetni mandatar Zoran Janković se je v prostorih svoje poslanske skupine danes sestal s pogajalsko ekipo stranke SD. Po besedah vodje poslanske skupine SD Janka Vebra so šli skozi koalicijsko pogodbo in pripombe nanjo, vendar več o vsebini pogajanj ni želel povedati. Dinamiko pogajanj naj pojasni Janković, je dejal.

Pogajalsko skupino SD zaradi odsotnosti predsednika Boruta Pahorja vodi podpredsednik stranke Patrick Vlačič, pogajanj pa sta se poleg njega danes udeležila še Veber in minister za kmetijstvo, ki opravlja tekoče posle, Dejan Židan.

SD je sicer tudi na včerajšnji seji predsedstva stranke utrdil podporo Jankoviću in vnovič napovedal, da ga bodo podprli v DZ, vendar je Vlačič hkrati pojasnil, da nekateri člani predsedstva od verjetnega mandatarja pričakujejo več politične aktivnosti in hitrejši tempo pri pogajanjih. Opozarjajo namreč, da je treba vlado oblikovati čim prej. Prav zato je mogoče, da bodo pogovori za sestavo koalicije morda potekali tudi med prazniki.
 
Predsednik države Danilo Türk bo sicer prihodnji teden opravil drugi krog pogovorov s poslanskimi skupinami. Lista Virant, SLS in DeSUS pa od ostalih poslanskih skupin do torka pričakujejo odgovor na njihovo pobudo za oblikovanje vlade narodne enotnosti z ustavno večino v DZ. Za potrebno podporo tej ideji je sicer malo verjetnosti, saj neuradno v največjih strankah, Pozitivni Sloveniji in SDS nad tem niso navdušeni.