franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: KPK bi morala ovaditi Viranta in samo sebe

Deli na:
Janković: KPK bi morala ovaditi Viranta in samo sebe

Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković sprašuje protikorupcijsko komisijo, ali medijske objave glede dogovorov za nakup letalskih vozovnic notranjega ministra Gregorja Viranta niso dovolj za kazensko ovadbo zaradi krivega pričanja. Če bi ga premierka Alenka Bratušek vprašala za nasvet, bi ji dejal, da mora Viranta krivdno razrešiti.

Če medijske objave o tem, da se je Virant sam dogovarjal za vozovnice pri Adrii Airways, držijo, potem dokazujejo, da je pred Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) krivo pričal, je na današnji novinarski konferenci poudaril ljubljanski župan Zoran Janković.

Po njegovem mnenju bi morala protikorupcijska komisija Viranta zaradi tega ovaditi, Janković pa jim predlaga, naj ovadijo tudi sami sebe zaradi nevestnega dela.

Janković sicer meni, da ga predsednica vlade ne bo vprašala za nasvet, če pa bi ga, bi ji, kot pravi, dejal, da ne sme sprejeti Virantovega odstopa, ampak mora ministra krivdno razrešiti.

Kot pojasnjuje Janković, so na protikorupcijski komisiji Virantu verjeli brez dokazov, sam pa jim je, ko je bil v postopku pred komisijo, nosil dokaze, a so kljub temu sprejeli odločitev, da obstaja sum glede koruptivnega delovanja. "Čutim se prizadetega in ožigosanega," je dejal Janković.

Dnevnik je v ponedeljek poročal, da si je Virant poceni vozovnice pri Adrii Airways urejal tudi sam, in to neposredno v dogovoru z nekdanjim komercialnim direktorjem Adrie Tomažem Kostanjškom. Tako po navedbah časopisa ne držijo njegove navedbe, da se za vozovnice sam ni dogovarjal. Na ta način naj bi dobil več kot 20 vozovnic po ceni 150 ali manj evrov, kupoval pa jih je zase in za svojo družino.