GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković izzval Janšo: Če ne znaš, se lepo umakni in prepusti skrb drugemu

Deli na:
Janković izzval Janšo: Če ne znaš, se lepo umakni in prepusti skrb drugemu

Foto: Bobo

Vlada nima nobene resne vizije, kaj narediti s to državo, razen, da želi speljati svojo vizijo druge republike, je v izjavi za javnost dejal ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Predsedniku vlade Janezu Janši sporoča, naj se umakne, če države ne zna voditi. Alternativa pa ni njegova skrb, je dodal Janković.

Janša je namreč v torek v pogovoru za TV Slovenija dejal, da za Slovenijo ni druge alternative, kot je to, da je koalicija trdna.

Po Jankovićevih besedah pa smo prišli v fazo, "da so vsi drugi krivi, razen te vlade" in ugotavlja, da praktično ni več segmenta v družbi, ki bi bil z napovedanimi ukrepi zadovoljen. Najhuje pa se mu zdi, da predsednik vlade sedaj že grozi državljanom, da bodo v primeru, če ne bodo sprejeli njihovih predlaganih ukrepov, prišli "hudi strici iz Evrope". A kot pravi Janković, je v državi že sedaj zelo hudo, vendar "zaradi legalne, ne pa legitimne vlade".


Ob tem je Janković dodal, da se je tisto, kar so v Pozitivni Sloveniji govorili glede holdinga in slabe banke, pokazalo kot resnica. Spomnil je na njihov predlog sestave nadzornega sveta holdinga, a da so jih, "kot običajno", povozili. Janković je nadaljeval, da Janša glede slabe banke ne posluša nikogar, saj očitno ve vse sam. Sedaj pa je vlada dobila dve zaušnici državnega sveta, je dodal predsednik Pozitivne Slovenije, ki je prepričan, da Janši ne "nagaja" opozicija, temveč neznanje te vlade.

Zato Janković meni, da je prišel čas, "ko se bo narod dvignil" in pokazal, da ne soglaša s takim ravnanjem predsednika vlade v demokratični državi. In "glede na odpor državljanov", Janković poziva, naj se ne izgublja še eno leto v hudi recesiji in hudem pesimizmu, ter da se rešitve ne išče zgolj pri rezih stroškov. "Po tej logiki bomo na koncu vsi mrtvi in za vse nas ostaja pokopališče," je dejal Janković in Janši sporočil: "Če ne znaš, se lepo umakni in prepusti skrb drugemu".

Na vprašanje, ali je ta drugi on, je odgovoril, da ga zanima le izvršna funkcija in bo prepustil Janši, naj se odloči, na vsak način pa da je on na razpolago. Janković ob tem meni, da so oni še vedno sposobni izpeljati program, ki je bil parafiran z Državljansko listo, DeSUS in SD.