Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Slovenija

Janković izziva nacionalno RTV: Dokažite mi pranje denarja in vrnil bom ekonomske nagrade in diplomo Ekonomske fakultete

Deli na:
Janković izziva nacionalno RTV: Dokažite mi pranje denarja in vrnil bom ekonomske nagrade in diplomo Ekonomske fakultete

Ljubljanski župan Zoran Janković. - Foto: Bobo

»Ne gre niti za korupcijo niti za pranje denarja, saj 100.000 evrov ne more kar nekje ostati,« se je ljubljanski župan Zoran Janković v odprtem pismu odzval na poročanje oddaje Tarča na TV Slovenija, ki je 3. oktobra poročala o denarnem toku med družbama Grep in Bazo Dante.

V Tarči so v sodelovanju z  novinarji portala Podčrto.si poročali o nepravilnostih, ki so se zgodilo pri gradnji Stožic, pri čemer so se oprli na obtožnico tožilke Blanke Žgajnar. Ta Jankoviću očita, da se je nekaj denarja iz zapletenih transakcij steklo tudi na njegov račun. O Žgajnarjevi je Janković sicer prejšnji teden potožil, da ga že sedem let maltretira in šikanira.

Župan vztraja, da 100.000 evrov, ki jih je na podlagi asignacijske pogodbe dobil od družbe Electa, zakonit prejemek in ne korupcija in pranje denarja, kar mu očita tožilka. Janković trdi, da dve posojili po 500.000 evrov, ki jih je Grep posodil Bazi Dante za nakup nepremičnin v lasti Electe (podjetja v lasti družine Janković), nista sporni in sta bili v celoti in z obrestmi vrnjeni Grepu. Skupen znesek z obrestmi naj bi bil 1.041.700 evrov, pravi Janković.

Na tej povezavi lahko preberete Jankovićevo odprto pismo

»Na podlagi navedenih pogodb in dejstev trdim, da tu ne gre niti za korupcijo niti za pranje denarja, saj 100.000 evrov ne more kar nekje ostati, tudi pri županu ne, saj je glavnica v celoti vrnjena,« piše župan Janković.

Nato župan uredništvu Tarče predlaga, naj svoj način računanja ponudijo generalnemu direktorju RTV Slovenija Igorju Kaduncu za reševanje finančne situacije nacionalne RTV.

RTV naj si sposodi 500.000 evrov in vrne 500.000 evrov, pri tem pa uredništvu Tarče ostane 100.000 evrov za program, svetuje Janković. »Če to večkrat ponovijo, so rešili finančno stanje RTV-ja.«

Če se ta model izkaže za uspešnega, izziva Janković, »bom vrnil vseh 13 ekonomskih nagrad, ki sem jih kot največkrat nagrajen direktor prejel, pa tudi diplomo Ekonomske fakultete.«

Uredništvo Tarče pa bi, skupaj s tožilko Blanko Žgajnar, najverjetneje postalo kandidat za najvišjo svetovno nagrado v ekonomiji, zaključuje Janković.

loading...
Loading...