Revija Reporter
Slovenija

Janja Sluga: ženska, ki se je uprla Počivalšku in para živce Janši

Igor Kršinar
18 10.042

28. mar. 2021 20:00

Deli na:

Janja Sluga

Primož Lavre

Predstavljamo poslanko Janjo Sluga, ki se je uprla predsedniku SMC Zdravku Počivalšku in spravlja ob živce predsednika vlade Janeza Janšo.

Prejšnji teden je premierja razburila s poslanskim vprašanjem, nato je skupaj s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem in poslancem Branislavom Rajićem glasovala za razrešitev ministra za kulturo Vaska Simonitija, nazadnje pa so vsi trije odšli v samostojno poslansko skupino, kjer jih je že pričakoval poslanec Desusa Jurij Lep.

Kako odgovarja na Janševo izjavo, v kateri jo je primerjal z Ljudmilo Novak, na ponižanje stranke SMC v njegovem odgovoru na njeno poslansko vprašanje, zakaj ga je sploh postavila in kaj je problem vladnega komuniciranja v času epidemiološke krize.

Predstavila nam je tudi svojo osebno zgodbo: od kod prihaja, kje živi, kdo je njena družina, zakaj rada v tandemu z možem skače z jadralnim padalom. Objavljamo tudi fotografije iz njenega družinskega življenja.

Razložila nam je tudi, kako se je podala v politične vode, zakaj se je razšla s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom in zakaj je pred letom glasovala za vstop v Janševo vlado, zdaj pa je nad tem razočarana, kakšni so njeni politični načrti.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24