dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

jake-paul Svet24.si

FOTO: Posebne enote na domu internetnega zvezdnika...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Slovenija

Janez Janša, zmagovalec, ki mu ne pustijo vladati

Deli na:
Janez Janša, zmagovalec, ki mu ne pustijo vladati

Foto: Bobo

Po 25 letih vodenja SDS se je Janez Janša znašel v položaju, ko je s svojo stranko z veliko razliko zmagal na volitvah, a kljub temu ne more sestaviti vladne koalicije.

Kljub pomoči predsednika države Boruta Pahorja, ki stranke prosi za pogovore z morebitnim kandidatom za mandatarja, lahko prvak SDS za zdaj računa na obisk prvakov NSI Mateja Tonina in SNS Zmaga Jelinčiča, ne pa tudi drugih strank. Če bo ugotovil, da nima potrebne večine, bo Pahorja do četrtka obvestil, da mandatarstva ne sprejema. In ker verjetno tudi njegov izzivalec Marjan Šarec še ne bo imel svoje koalicije, bo Pahor razglasil drugi krog iskanja mandatarja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj sodelovanje z Janšo zavračajo od leve do sredine; kaj Janša želi od potencialnih koalicijskih partnerjev; zakaj od njih pričakuje dovolj kvalitetne kadre za opravljanje nalog; o Janševem teku na dolgo progo; kako je s tajkuni sklenil pakt, a se pozneje z njimi zapletel v vojno; kako bi lahko leta 2013 preprečil padec svoje vlade; o pogorišču na desnici.

Loading...