Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janez Janša: SDS je edina sposobna Slovencem vrniti ukradeno državo

Deli na:
Janez Janša: SDS je edina sposobna Slovencem vrniti ukradeno državo

Foto: Boris Cipot

Pomurska SDS je družabno srečanje članstva in simpatizerjev združila s proslavo ob Dnevu državnosti.

V športni center soboškega primestnega naselja Černelavci je dogodek privabil nekaj sto obiskovalcev, ki so z zanimanjem prisluhnili svečanemu govorcu proslave, predsedniku SDS Janezu Janši.

V uvodu se je sprehodil skozi čas slovenskega osamosvajanja, opozoril na vizionarske in zgodovinske besede očeta slovenske osamosvojitve Jožeta Pučnika. Marsikaj od tega, kar je zagovarjal Pučnik in je del vrednot SDS, je vtkano v današnjo neodvisno in samostojno državo Slovenijo, je dejal Janša.

Tudi zaradi ljudi, kot je bil Pučnik, Slovenci imamo svojo državo, prenekateri večji narodi pa je nimajo in pri tem spomnil na Katalonijo, Škotsko... Zaradi dviga standarda Slovencev, zaradi oblikovanja inštitucij, ki jih mora imeti vsaka demokratična država, je človek dobil občutek, da smo na pravi poti, da se država normalizira, da v njej delujejo inštitucije, pred katerimi smo vsi enaki, da ni prvo in drugorazrednih državljanov.

Da temu ni tako, je pokazala afera Patria, ki jo je kot veliki pok iz Finske 2008 napovedal Milan Kučan, saj so na tak način ustavili in onemogočili drugi mandat do takrat najbolj uspešni slovenski vladi, ki ji je uspelo, da je Slovenija po kupni moči dosegla 91% evropskega povprečja, danes pa smo le na 80%, je dejal Janša.

To pa ni to, za kar smo se Slovenci množično odločili na plebiscitu in z osamosvojitveno voljo. »Nihče ni plebiscitno odločil, da lahko nekdo krade z lopato, še huje z bagri krade denar iz nacionalnih projektov,« pri čemer je Janša omenil preplačano gradnjo avtocest, TEŠ 6, bančno luknjo in 2.TIR.

Na vse te deformacije je SDS ves čas opozarjala, vseeno pa je bilo šokantno spoznanje, da je omrežje, ki obvladuje Slovenijo, sposobno v dveh letih praktično vsem organom in posameznikom pred očmi oprati milijardo ameriških dolarjev iz iranske banke, torej države, ki je bila pod embargom in banke, ki je bila na črni listi.

Kakšna aroganca in zaverovanost v lastno moč omrežja je bila posredi, ko so navkljub dejstvu, da je Slovenija članica EU, evroobmočja, Nata in številnih drugih mednarodnih asociacij, s katerimi se je zavezala k boju proti mednarodnemu terorizmu, širjenju jedrskega orožja, pranju denarja... opere milijarda dolarjev.

Opran denar seveda ni bil zastonj, NLB je sicer res brez provizije opravljala številne transakcije, toda tistim, ki so pranje omogočili, je v žepe v davčnih oazah steklo med 300 in 600 milijoni dolarjev. »Toliko denarja pa Pomurje v vsej slovenski zgodovini ni dobilo za pospešitev razvoja. Predstavljajte si, koliko medijev se lahko kupi, koliko volitev se lahko ukrade s tem denarjem,« je bil oster Janša.

To je še en dokaz, da imamo v Sloveniji »omrežje, ki je ukradlo državo, ki obvladuje vse njene pore, od državne banke, do urada za preprečevanje pranja denarja, do policije, pravosodja, tajnih služb in diplomacije. To, kar se je zgodilo, ni napaka v sistemu, sistem je napaka,« je dodal Janša.

Vsi so vse vedeli in pred njihovimi očmi in z njihovim privoljenjem se je dogajala pralnica. Policija naj bi opravila preiskavo, in zanjo je bilo vse OK. Šele, ko je zadeva prišla v javnost, se oglasi Hari Furlan, vodja SDT in naznani, da bo SDT uvedla preiskavo. Torej bo moral Furlan preiskovati samega sebe, kajti v času pranja denarja je bil šef nacionalnega preiskovalnega urada.

Tem rabotam je in bo sposobna narediti konec le SDS. In to šele, ko bodo Slovenci in Slovenke spoznali v kakšni državi živijo in se množično odpravili na volišča. Z zmago in s kredibilnimi koalicijskimi partnerji pa bo SDS sposobna spopada z mafijo, ki nam je ukradla državo in jo vrniti državljanom. Na volitvah odločajo glasovi, nizka udeležba pa že sama po sebi zagotavlja nadaljevanje oblasti mafijski združbi.