zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janez Janša: Pred 25 leti smo Slovenijo osamosvojili, danes jo bomo osvobodili!

Deli na:
Janez Janša: Pred 25 leti smo Slovenijo osamosvojili, danes jo bomo osvobodili!

Foto: Primož Lavre in Bobo

Na Trgu republike v Ljubljani je danes potekalo domoljubno zborovanje z naslovom V obrambo Slovenije, ki ga prirejajo Zbor za republiko in Združenje VSO ter stranke SDS, NSi in SLS. Zbralo se je več tisoč ljudi, zbrane so nagovorili predsedniki omenjenih strank Janez Janša, Ljudmila Novak in Marko Zidanšek. Na koncu so prebrali še skupno deklaracijo.

"Na mestu NLB, ki je tukaj za nami, bi morala zijati ogromna luknja. Zato nimamo perspektive za mlade. Prek NLB so nam vzeli več denarja, kot ga Slovenija zbere v proračunu," je zbrane nagovoril predsednik SDS Janez Janša in opozoril, da se Slovenija načrtno uničuje: "Migrantska kriza se izkorišča zato, da si krepijo volilno telo. Med 500.000 ilegalnimi migranti je največ za boj sposobnih moških in ne otrok in žensk. Zato ni več prostora za slednji dve skupini."

Evropska unija je za Slovence najbolj ugodno okolje v vsej naši zgodovini, je poudaril Janša, češ da danes na tem zborovanju branijo tudi Evropo. "Danes smo na najbolj občutljivi točki. Gre za razlikovanje med tistimi, ki imamo Slovenijo radi, in tistimi, ki pravijo, da jim minuta nekega filma pomeni več kot Slovenija," je dejal Janša: "Sloveniji vladajo tisti, ki jim Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, vladajo tisti, ki so Slovenijo razoroževali."

Toda Slovenija bo šla naprej. Prelomna točka bo takrat, ko nihče ne bo več šel iz Slovenije s trebuhom za kruhom, je menil Janša. Po njegovo slovenska levica zdaj načrtno izganja mlade Slovenke in Slovence na način, kot je drugače misleče izganjala v begunstvo po drugi svetovni vojni.Gre za načrt, da bi si levica okrepila svoje volilno telo, "propagatorji titoistične levico pravijo, da mora Slovenija sprejeti 200.000 novih državljanov," je dejal Janša in poudaril: "Glede na to, koliko se nas je tu zbralo, smo lahko optimisti."  Po njegovo obstaja še en sistem, ki deluje po jugoslovanskih načelih, tako kot sodstvo. To so mediji. Na poti k spremembam je ključno, da se na široko odprejo vrata resnici, je menil predsednik SDS in zaključil: "Pred 25 leti smo Slovenijo osamosvojili, danes pa jo bomo osvobodili."

Predsednik SLS Marko Zidanšek je dejal, da so se danes zbrali ljudje, ki jim ni vseeno za Slovenijo, za našo deželo. „Slovenija ni več varna država,“ je poudaril, saj ljudje trepetajo za svoj obstoj, saj se težko prebijajo z nizkimi plačami. Opozoril je na ekonomske migrante, ki si morajo delo iskati v tujini. Izpostavil je še upokojence, brezposelne, mlade izobražene ljudi. „Evropa in naša vlada sta nasedli umetno ustvarjeni migrantski krizi,“ je dejal zbranim in se vprašal: „Se upa ta vlada zagotoviti, da bo Slovenija najbolj varna država v Evropi“.

"Slovenijo želimo zaščititi pred strici iz ozadja. Pred izginjanjem slovenstva, zlorabami slovenskih simbolov in praznikov. Zaščititi vas želimo pred vlado, ki vas želi obremeniti z novimi davki in birokracijo," je dejal Zidanšek in dodal, da je čas, da v državljanih znova zbudimo občutek varnosti. "Moja vizija je velika Slovenija. To je država, ki smo jo skupaj gradili, a so nam jo ugrabili. Vzeli jo bomo nazaj. Velika Slovenija je dežela, v kateri ljudje vedo, da bodo s poštenim delom lahko zaslužili za dostojno življenje," je še poudaril Zidanšek. Pri sodelovanju za dosego tega cilja povabil predsednika strank SDS in NSi, druge politične stranke, civilnodružbena gibanja ter vse, ki se zavedajo, da je v Sloveniji nastopil čas za korenite spremembe.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je povedala, da jo v teh dneh navdajajo mnoga čustva, ko se vpraša, kaj bo z mojimi in vašimi otroki in vnuki. „Evropska unija mora ostati. Ne kot prisilni jopič, ki vsaki države ne dovoljuje svobode, ampak kot skupnost, ki se bo lažje obranila, kaj je pred nami. In pred svetom so velike preizkušnje,“ je poudarila Novakova in dodala, da podpira trdno povezane Evrope."Nihče si ne želi še ene državljanske vojne, če še prejšnje nismo končali," je menila Novakova. Dejala je, da ne smemo biti popolnoma brezčutni do migrantske krize, toda dogovoriti se moramo, koliko prišlekov bomo sprejeli. S svojim govorom ni ravno požela odobravanja, saj so se slišali žvižgi.

"Desnica mora biti boljša od levice in ponuditi kredibilne ljudi in rešitve," je zbranim povedala predsednica NSi, češ da mora desnica biti demokratična in povezovati ljudi.

Akademik Janko Kos iz Zbora za republiko je dejal, da je obramba Slovenije potrebna, ker je Slovenija ogrožena, ogroženi smo Slovenke in Slovenci. „Slovenci smo bili vedno ogroženi,“ je nadaljeval Janko Kos in omenil turške vpade, Napoleona, nacizem in fašizem, na koncu še jugoslovanski komunizem. „Slednji je bil še najbolj usoden, saj nas je oslabil tako duhovno, materialno in moralno,“ je povedal Kos in opozoril, da smo danes pred novo hudo preizkušnjo. Množica je vzklikala: "Udbomafija, udbomafija!"

Migranti so populacija, ki je povsem drugačna od Slovenk in Slovencev, je poudaril Janko Kos. Težava je, kako naj se prišleki integrirajo v evropsko civilizacijo, ki je povsem drugačna od njihove islamske civilizacije. „Enotnega mnenja o islamu ni. Niti v akademskih razpravah. To nas sili v neko previdnost,“ je menil Kos in se vprašal, kako naj poteka integracija. Dodal je, da nismo samo ogroženi od zunaj, ampak od znotraj. „Rojevali so se posamezniki, ki niso želeli biti Slovenci,“ je opozoril Kos in izpostavil predvsem „jugoslavizacijo“ Slovencev. Slovenija je zato oslabljena, je še dejal Kos in izpostavil, da je Slovenija ogrožena tudi prek kulturnega anarhizma in evropskega nihilizma: "Evropa se mora opreti na svojo razsvetljensko tradicijo."

Pesnik Tone Kuntner je dejal: "Tu je nova slovenska pomlad! Čestitam vam!" In: "Imam občutek, da s Petrom Prevcem stojim na vrhu planiške skakalnice. Toliko je tu slovenskih zastav."

„Zakaj obramba? Mi smo danes tukaj, ker vemo, proti komu je potrebna obramba. Najprej proti jugo mentaliteti, nasprotnikom slovenstva in starim partijskim strukturam,“ je v uvodnem govoru dejal Aleš Hojs, predsednik združenja VSO in dodal, da je potrebna tudi obramba proti korupciji, klientelizmu, pravnemu sistemu (zaradi nerazumljivih zakonov), akademskim elitam, režimskim novinarjem in proti delu evropske levice, ki nas želijo prepričati, da blaginja Evrope ni posledica judovsko-krščanskih vrednot.

Pred začetkom shoda je France Cukjati za Novo24TV dejal, „da smo Slovenci in da želimo ostati Slovenci v slovenski državi“ in da vsak prodor tujih narodov, tujih navad in kulture je potrebno jemati z rezervo“. Dodal je, da so zborovanja potrebna, da ljudje v Sloveniji vidijo, da niso sami v svojem slovenstvu in da vlak za našo državo še ni odpeljal. Aleš Hojs je za omenjeno televizijo povedal, da ne pristaja na del evropske politike, ki zahteva, da se integriramo z našimi prišleki, saj Evropa temelji na judovsko-krščanskih vrednotah in rad bi, da tako tudi ostane. “Moj sporočilo je, da je slovenski narod ogrožen s strani stvari, ki jih prej nismo poznali. Prva je gospodarska kriza, sedaj pa tudi migrantska kriza. V preteklosti smo veliko preživeli, sedaj pa se soočamo z nečim, česar še nismo doživeli. Naloga tega zborovanja je, da vidimo in začnemo razumeti s čim se soočamo,” je pred shodom za Novo24TV dejal akademik Janko Kos.

Udeleženci shoda slovenski, evropski in svetovni javnosti s posebno deklaracijo sporočajo: Slovenija je naša domovina, ki smo jo pripravljeni braniti; želimo živeti v svobodni, varni, demokratični in evropski Sloveniji, ki varuje, spoštuje in podpira svoje državljane, njihove človekove pravice, vladavino prava in enakost pred zakonom; želimo živeti v Sloveniji, ki je utemeljena na slovenski kulturi in z ustavo varovanih slovenskih in evropskih vrednotah; branimo odprto družbo, ki je sposobna enakopravnega sodelovanja z drugimi, nasprotujemo pa levičarski multikulturnosti, ki slovensko kulturo v Sloveniji vrednoti enako kot kulturo šeriatskega prava in vse druge; vztrajamo na vrednotah slovenske osamosvojitve in zavračamo njihovo kriminalizacijo s strani tistih, ki jim osamosvojitev ni bila nikoli intimna opredelitev.

„Sedaj gre zopet za Slovenijo. Ne bomo dovolili, da se v samostojni Sloveniji ob njenem 25. letnem rojstnem dnevu na podlagi zakonodaje propadle SFRJ preganjajo tisti, ki so jo branili, hkrati pa se agresorje oprošča vojnih zločinov ter interese tujcev in migrantov postavlja pred interese lastnih državljanov,“ pravijo v Zboru za republiko in Združenju VSO.