lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene centre moči

Deli na:
Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene centre moči

Nekdanja generalni direktor policije Anton Travner in minister za notranje zadeve v odstopu Aleš Hojs z enako usodo. - Foto: Primož Lavre

S spektakelskem žrtvovanjem morda najbolj pomembnega člana vlade iz svojih vrst notranjega ministra Aleša Hojsa je predsednik vlade Janez Janša zaščitil ključnega koalicijskega partnerja predsednika SMC Zdravka Počivalška. Ta je bil pridržan zaradi preiskave Nacionalnega preiskovalnega urada.

Aleš Hojs je večkrat zagotavljal, da ni »fikus« in ne bo le gledal, kaj počne policija. Pa se mu je zgodilo prav to. Kdaj vse je dal videti, da stvari in politične policije nima (povsem) pod nadzorom?

Ne le minister Počivalšek, v preiskavi NPU oziroma tožilstva sta še vedno tudi predsednica Desusa in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec pa tudi predsednik NSI obrambni minister Matej Tonin. Vse koalicijske predsednike tako družijo podobni sentimenti do organov pregona. 

Spopad z globoko državo dojeto kot politično policijo oziroma »udbovsko partijsko strukturo« je pravzaprav lustracija, prvovrstna ideološka tema. Sprašujemo se, ali spremljamo hrupni spektakelski spopad v politični areni, ki z bojem proti omrežjem, globoki državi, udbovsko-partijski strukturi … nima kaj dosti opraviti.

Zakaj skrajno nenavaden odstop ministra Hojsa, premierjevo odprtje novih front in poglabljanje starih ni zamajal koalicije?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 27, 2020

Loading...