KRISTINA STRAŠEK Dobra karma

'Lahko bi vedeževala sama sebi, a si nikoli'

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

avtobusno postajalisce Koprivnik Svet24.si

V vasi pod obronki Kočevskega roga sta strah in ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

Slovenija

Janez Janša grozil Šarčevi poslanki Jerci Korče s povračilnimi ukrepi, ko pridejo na oblast: Padale bodo glave!

Deli na:
Janez Janša grozil Šarčevi poslanki Jerci Korče s povračilnimi ukrepi, ko pridejo na oblast: Padale bodo glave!

Poslanka LMŠ Jerca Korče. - Foto: Primož Lavre

Na seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je prvak SDS Janez Janša odkrito grozil poslanki LMŠ Jerci Korče, da bodo padale glave in s povračilnimi ukrepi.

Korčetova je na seji komisije zagovarjala Sovo, ki ni hotela izročiti dokumentov s podatki o zaposlenih, med katerimi je SDS najbolj zanimala domnevno sporna zaposlitev N. H., dolgoletne znanke premierja Marjana Šarca.

Dejala je, da je nadzor Knovsa omejen z drugimi oblikami nadzora in da jo v tem primeru omejuje nadzor inšpekcijskih službe ministrstva za javno upravo, ki bodo zadeve ustrezno strokovno pregledale.

Janši je ob tem počil film in je nanjo vpil, da se ne bodo ustavili in da bo šli do konca, da se je začelo kot majhna zadeva, zdaj pa je dobila velike razsežnosti, zato bodo padale glave, pri čemer je mislil Šarca.

Dodal je še, da se bo oblast prej ali slej zamenjala in takrat bodo objavili magnetogram, kaj je kdo govoril na komisiji.

»Grožnje o padanju glav bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019. Knovs ko je za želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore,« je Korčeva zapisala na tviterju.

Zelo podobno kot Janša pa je s povračilnimi ukrepi na tviterju grozil njegov poslanec Žan Mahnič, ko je odgovarjal propadlemu politiku Bogdanu Biščaku: »Prišel bo čas, ko bomo mi vodili vlado. Takrat bodo printscreeni takšnih tvitov zelo priročni.«

SDS je nazadnje vodila vlado od 2012 do 2013. Takrat je ravnala podobno kot sedanja oblast. Ko je opozicija preko Knovsa zahtevala dokumente o kadrovanju, je Sova postopek ustavila, zadevo pa je v roke prevzela inšpekcija. Medtem se je zamenjala oblast, novi Knovs pod vodstvom SDS pa sporna kadrovanja niso več zanimala.

loading...
Loading...