Revija Reporter
Slovenija

Izvedenec: Oče koroških dečkov je odvisen od alkohola in neuravnovešen

STA

24. jan. 2018 11:11 Osveženo: 11:13 / 24. 1. 2018

Deli na:

Sodnik je Bajdeta na prvem sojenju spoznal krivega "le" uboja in mu prisodil 13 let zapora.

STA

Na celjskem okrožnem sodišču so danes na ponovnem sojenju Velenjčanu Romeu Bajdetu za umor partnerke decembra 2015 znova zaslišali psihiatričnega izvedenca Petra Preglja, ki je ocenil, da se pri Bajdetu pojavlja več psihičnih motenj.

Gre za odvisnost od alkohola in čustveno neuravnovešenost, je pojasnil izvedenec.

Po Pregljevi oceni ima Bajde tudi prilagoditveno motnjo, pri čemer osebnostne motnje ni možno zdraviti. Dejal je, da je bil Bajde v času umora v stanju zmanjšane prištevnosti, vendar ta ni bila bistveno zmanjšana. Poudaril je tudi, da Bajde v času umora ni imel toliko alkohola v krvi, da se ne bi spomnil, kaj je naredil partnerki.

Sodnik Zoran Lenovšek je prebral mnenje kliničnega psihologa Bojana Zalarja, ki je ocenil, da je Bajde izjemno ljubosumna oseba. Pri njem so navzoči tudi nezaupanje, dvom, sumničavost, zaradi uživanja alkohola pa tudi težko prenaša čustvene zavrnitve.

Sojenje se bo nadaljevalo sredi februarja z zaslišanjem dodatnih prič. Sodba mora biti izrečena do 21. marca, ker dan kasneje poteče dveletni rok od vložitve obtožnice.

Bajde, znan kot oče t. i. "koroških dečkov", naj bi sicer decembra 2015 med prepirom ubil partnerko Lidijo Škratek, nato pa jo z vozilom odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.