janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

drew barrymore_letterman Svet24.si

VIDEO: Seksi ples na mizi in gole prsi za rojstni ...

maja acman Svet24.si

Maja bo razkrila, kako je shujšala za več kot ...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

Fotka 2 Njena.si

Posmrtna čast za Gašperja Tiča

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Priča: Oče koroških dečkov se je znašal nad umorjeno Lidijo

Deli na:
Priča: Oče koroških dečkov se je znašal nad umorjeno Lidijo

Foto: STA - Bajde naj bi decembra 2015 svojo partnerko ubil med prepirom.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo ponovno sojenje Velenjčanu Romeu Bajdetu, znamu kot očetku koroških dečkov, za umor partnerke decembra 2015.

Sodnik Zoran Lenovšek je zaslišal sodelavko umorjene partnerke Lidije Škratek. Dejala je, da je Bajde pretepal svojo partnerko in da se ga je ta zelo bala, saj je bil zelo ljubosumen.

Oškodovanka je priči enkrat zaupala, da bi rada zapustila Bajdeta, a ji je ta zagrozil, da jo bo našel in ubil. Sodnik je po zaslišanju priče sojenje nadaljeval z branjem poročil velenjskega centra za socialno delo.

Na prvem sojenju je tožilstvo za Bajdeta zahtevalo 25 let zaporne kazni, a ga je sodnik Lenovšek na presenečenje mnogih spoznal krivega "le" uboja in mu prisodil 13-letno zaporno kazen. Višje sodišče je sodbo poleti razveljavilo zaradi bistvenih kršitev kazenskega postopka, med drugim zaradi izključevanja javnosti s sojenja in zmotne ter nepopolne ugotovitve dejanskega stanja. Predvsem pa zato, ker sodišče ni dovolj presojalo o motivu za tragedijo. Ob razveljavitvi obsodbe je celjsko višje sodišče sledilo pritožbi tožilke, da je dosojena kazen prenizka.

Ponovljeno sojenje se je na celjskem okrožnem sodišču začelo 25. septembra. Na obravnavi je Bajde ponovno podal zagovor in tudi tokrat zatrdil, da partnerke ni umoril iz ljubosumja, kot mu to očita obtožnica. Poudaril je tudi, da umor obžaluje in da partnerko pogreša. Bajde je po zagovoru zaradi močne terapije zaspal. Na obravnavi 2. oktobra pa je Bajde senatu pojasnil še določene podrobnosti o odnosu z umorjeno partnerko.

Bajde naj bi decembra 2015 Škratkovo ubil med prepirom, nato pa jo z vozilom odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.