Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izredno stanje pri Angležih pred dvobojem s Slovenijo

Deli na:

Se po debaklu Francije na svetovnem prvenstvu obeta še neslavno slovo Anglije? Poskusi upora, skrušena opravičila, bes navijačev, razočaranje rojakov, ki so izgubili zaupanje v reprezentanco, napadi na sodnika tekme s Slovenijo in načeta samozavest v svoj prav tako prepričanega Fabia Capella - ta generacija angleških nogometašev še ni bila pod takim pritiskom, kot je pred tekmo z našimi. V angleškem taboru vladajo malodane izredne razmere.

Se po debaklu Francije na svetovnem prvenstvu obeta še neslavno slovo Anglije? Poskusi upora, skrušena opravičila, bes navijačev, razočaranje rojakov, ki so izgubili zaupanje v reprezentanco, napadi na sodnika tekme s Slovenijo in načeta samozavest v svoj prav tako prepričanega Fabia Capella - ta generacija angleških nogometašev še ni bila pod takim pritiskom, kot je pred tekmo z našimi. V angleškem taboru vladajo malodane izredne razmere.

Nekdanji kapetan reprezentance John Terry se je moral že opravičiti selektorju Capellu. Terry je bil kolovodja nezadovoljnih nogometašev, ki so se dogovorili, da bodo Italijanu povedali, kaj jih žuli - od strogega režima v reprezentančnem taboru do njegovega sestavljanja ekipe, s kateri naj bi mesto imelo nekaj igralcev, ki jih Capello sicer vztrajno pušča na klopi.

A zvezdnik Chelseaja in steber angleške obrambe je ostal sam, Capello na sestanku z igralci ni dovolil svobodne izmenjave mnenj. Terry je ostal osamljen v kritikah in nazadnje se je moral selektorju javno opravičiti, ker je delal zgago in ker je zahteval, da mora proti Sloveniji zaigrati tudi vezist Joe Cole, Terryjev donedavni soigralec pri Chelseaju.

V kritikah Italijana Terry sicer ni osamljen, obiranje Capellovih odločitev je te dni skoraj nacionalni šport v Angliji. Zaupanje v dober rezultat reprezentance je splahnelo in tudi če Angleži premagajo Slovenijo, se po mnenju rojakov ne bodo prebili prav daleč. Na angleških športnih stavnicah je celo več ljudi vplačalo za zmago naše reprezentance kot Anglije.

Velik del angleške javnosti in novinarjev, ki spremljajo reprezentanco, se vsaj v enem strinja s Terryjem. Joe Cole naj bi bil ob Rooneyju tisti, ki lahko najlažje razbije nasprotne obrambe, zato mora zaigrati. Iz prve postave bi radi nagnali tudi napadalca Emila Heskeyja, za gol najmanj nevarnega napadalca Angležev v desetletjih.

Soočen z nezadovoljstvom igralcev in navijačev je Capello do neke mere le popustil. Namesto Heskeyja naj bi v napadu zaigral hitri in spretni napadalec Tottenhama Jermain Defoe, ki se lahko pohvali z neprimerno boljšim strelskim izkupičkom v dresu kluba in reprezentance. Novo priložnost naj bi dobil James Milner, ki je bil v prvi tekmi proti ZDA zamenjan po komaj pol ure igre, toda Joe Cole še naprej ostaja ostaja na klopi.



Vsa Anglija si beli glavo, kaj je narobe z Waynom Rooneyjem, v minuli sezoni najboljšim igralcem na Otoku. Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je celo razkril, da je bil v zadnjih dneh tako zelo zaskrbljen zaradi slabih predstav zvezdnika rdečih vragov Wayna Rooneyja na letošnjem mundialu, da je prekinil poletni odmor in poklical svojega varovanca. Škot se boji, da so Angleži na pleča 24-letnega napadalca naložili preveliko breme pričakovanj.

"Govoril sem z Waynom prejšnji teden in mu dejal, da naj se sprosti in na prvenstvu uživa. Čutil sem, da je okoli njega in celotnega angleškega tabora preveč napetosti. Tekme z Alžirijo si sicer nisem ogledal, vendar pa si lahko mislim, kakšna so pričakovanja angleške javnosti," je dejal Ferguson.

"Včasih so prav prevelika pričakovanja tisto, kar 'ubije' igralce in jih povsem ohromi," je še dejal Ferguson in dodal, da povsem razume, zakaj ne Anglija ne Francija na letošnjem mundialu nista veliko pokazali.

Kako živčni so Angleži priča dejstvo, da so še pred srečanjem napadli za tekmo s Slovenijo napovedanega nemškega sodnika Wolfganga Starka. Ta naj bi za okus možatih Angležev prerad delil kartone, za nameček pa naj bi s svojimi odločitvami pomagal nemški reprezentanci, s katero se lahko Angleži soočijo v osmini finala. Gre za moža, ki ga ni mogoče spoštovati, je za Starka dejal Terry, četudi je Anglija zmagala na vseh treh tekmah, na katerih ji je doslej sodil Nemec.