zrče, zabava, novalja Svet24.si

Okuženi v Zrčah: Hrvati očitajo Avstrijcem ...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

Slovenija

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so bili zapisi o tem, da naj bi mu prisluškovali ljudje iz kroga Janeza Janše, točni

Deli na:
So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so bili zapisi o tem, da naj bi mu prisluškovali ljudje iz kroga Janeza Janše, točni

Ivo Hvalica - Foto: Primož Lavre

Prisluškovalno napravo naj bi mu nastavili kar pri njem doma, Ivo Hvalica pozna celo osebo, ki mu je prisluškovala.

Ob zadnji prisluškovalni aferi brez dokazov, ki so jo lansirali v SDS, se velja spomniti na zgodbo iz leta 2011, ko je kontroverzni bloger Mitja Kunstelj zapisal, da je Janez Janša »naročil prisluškovanje in vdor v zasebno korespondenco nekdanjemu predsedniku Janezu Drnovšku, potem ko se je slednji umaknil na Zaplano in tam umrl.«

Poleg tega naj bi nezakonito prisluškovali tudi Lojzetu Peterletu, Andreju Bajuku in Ivu Hvalici. Takratna informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je o tem obvestila policijo, kjer so opravili preiskave in svoje ugotovitve predali pristojnim državnim tožilstvom.

Kunstelj je v svojem blogu Mikstone vodenje akcije prisluhov pripisal nekdanjemu poveljniku specialne brigade Moris Darko Njavru, ki pa je te zapise označil za »traparije«.

Hvalica je nastavil  »vabo«, informacijo, ki jo je zaupal nekomu, s katerim sta se že prej zmenila, nato se je ta informacija znašla pri osebi, za katero je sumil, da mu prisluškuje.

Ivo Hvalica verjame, da je bil zapis točen. Prisluškovalno napravo naj bi mu nastavili kar pri njem doma, pozna celo osebo, ki mu je prisluškovala. Nastavil je »vabo«, informacijo, ki jo je zaupal nekomu, s katerim sta se že prej zmenila, nato se je ta informacija znašla pri osebi, za katero je sumil, da mu prisluškuje.

Spomni se tudi vozil, ki so ga kot poslanca spremljala na poti od doma do Ljubljane, vendar je v tem primeru šlo za nasprotno stran. Tudi Lojze Peterle je leta 2011, ko je o prisluškovanju pisalo Delo, izrazil prepričanje, da so mu prisluškovali, vendar ne more reči, kdo vse. Dokazov za to nima, ima pa dovolj indicev, da mu ni prisluškovala samo ena stran.

Loading...