favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ivica je 88-letno mamo s polenom udarila po glavi, nato pa jo zadušila s pasom

Deli na:
Ivica je 88-letno mamo s polenom udarila po glavi, nato pa jo zadušila s pasom

Ivica Kalšek - Foto: STA

Obtožena 63-letna Ivica Kalšek je na včerajšnjem predobravnavnem naroku na mariborskem okrožnem sodišču zavrnila priznanje krivde za umor 88-letne matere 1. marca v vasici Ošelj nad Slovensko Bistrico. Tožilstvo ji očita storitev dejanja na zahrbten način, ker je obramba takoj zavrnila priznanje, pa ni izdalo ponudbe v primeru priznanja.

Tožilec Niko Pušnik je v obtožnici pojasnil, da naj bi Kalškova materi Ivani Dovnik življenje vzela v trenutku, ko ta ni pričakovala napada. S polenom naj bi jo dvakrat udarila po glavi, potem pa jo, medtem ko je obležala na postelji, povsem nemočno do zadušitve davila s pasom.

Sodnik Danilo Obersnel je glavno obravnavo razpisal za 19. junij, ko bo obtožena podala zagovor, prav tako naj bi zaslišali prve priče. Večinoma gre za sorodnike in znance žrtve in obdolžene, ki jih je predlagalo tožilstvo, z njimi pa se strinja tudi obramba.

Zagovornik Kalškove Aleš Kolšek je ob tem predlagal še rekonstrucijo celotnega dogodka ter imenovanje izvedencev za medicino, forenziko, klinično psihologijo in psihiatrijo. Prvi naj bi skušal ugotoviti način nastanka poškodb, drugi pa bi na podlagi dokazov in fotografij skušal ugotoviti potek dogodkov ter ali se je vse skupaj zgodilo na način, kot trdi obtožena.

Klinični psiholog naj bi ugotavljal, kako je na obtoženo vplivala smrt brata, ki je dva tedna prej storil samomor, psihiater pa tudi, kako je na njeno ravnanje vplivalo obtoževanje s strani matere o krivdi za bratovo smrt.