princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obračun na FB: Ivan Kenda označil Mateja Tonina za »pizduna«, ker je dal košarico Janezu Janši. Tako mu je vrnil Tonin...

Deli na:
Obračun na FB: Ivan Kenda označil Mateja Tonina za »pizduna«, ker je dal košarico Janezu Janši. Tako mu je vrnil Tonin...

Matej Tonin na taboru Nove Slovenije - Foto: Bobo

Izjava prvaka NSI Mateja Tonina, da njegova stranka ne bo več sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je hudo razjezila nekdanjega direktorja občinske uprave v Kamniku Ivana Kendo, ki zdaj vodi občinsko upravo v Moravčah.

»Pizdun!« je Kenda napisal na facebooku pod deljeni članek »Tonin: NSI ne bo več sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša«.

»Resno?« mu je odpisal Tonin v zasebnem sporočilu, ki ga je Kenda objavil na facebooku.

»Resno,« mu je odgovoril Kenda.

»Če resno misliš, da sem pezde, kar si napisal na FB,« je nadaljeval Tonin.

»Sem napisal kar si. Nimaš drže,« je vztrajal Kenda.

»Bom objavil, kakšno drži si imel ti pri supernadzorih, ko si še delal za Šarca,« je odpisal Tonin, kar je Kenda razumel kot grožnje.

Foto: Primož Lavre - »Bom objavil, kakšno držo si imel ti pri supernadzorih, ko si še delal za Šarca,« je odpisal Tonin, kar je Ivan Kenda (na sliki) razumel kot grožnje.

Dopisovanje je nato objavil na facebooku: »Takole pa mi grozi preko sms-jev predsednik NSi, tovariš mag. Matej Tonin, ker sem mu pred dnevi na FB napisal, da je pizdun, ker je Janezu Janši tako hinavsko skočil v hrbet. Matej je žal politik, ki bi se in vse prodal za položaj, hitro pa pozabi na usluge, ki mu jih storijo drugi! Podpišem! Dolgoletne izkušnje z njim...«

Sledil je dialog o tem, koliko je stala obnova šol v Kamniku in koliko denarja so ob tem privarčevali oziroma bi ga lahko, a ga niso, kdo je zato kriv, kam je izginil denar in podobno.

Kenda je bil direktor občinske uprave v času, ko je bil župan Marjana Šarec, s katerim se je v sporu razšel. V istem času sta bila Šarec in Tonin v koaliciji v občinskem svetu.

Na koncu pa je Kenda pozval Tonina k odstopu: »Matej Tonin, kaj pa če bi ti zaradi svoje večličnosti in nesposobnosti, ker si človek brez hrbtenice, prepustil vodenje stranke NSi komu drugemu???!!!«