Revija Reporter
Slovenija

Ivan Gale izvisel, Tomi Rumpf je direktor zavoda za blagovne rezerve

STA
3 1.306

22. apr. 2021 7:20 Osveženo: 7:29 / 22. 4. 2021

Deli na:

Ivan Gale v oodaji Tarča.

Bobo

Vlada je danes izdala odločbo, s katero je za direktorja Zavoda RS za blagovne rezerve imenovala Tomija Rumpfa, ki je zavod od aprila lani vodil kot vršilec dolžnosti direktorja. Štiriletni mandat bo Rumpf nastopil v četrtek.

Rumpfu sicer prav danes poteče mandat v. d. direktorja zavoda, na čelu katerega je po lanskem odstopu Antona Zakrajška. Zakrajšek je sicer zavod vodil od julija 2008. Z mesta direktorja se je poslovil v prvem valu epidemije, ko je bil Zavod RS za blagovne rezerve marca lani določen za nabavo zaščitnih sredstev v boju zoper covid-19 na nacionalni ravni.

Rumpf je po Zakrajškovem odhodu prevzel začasno vodenje zavoda. Novembra lani je bil nato objavljen javni natečaj za imenovanje direktorja, na katerega sta prispeli dve vlogi, poleg Rumpfa jo je oddal še Ivan Gale, nekdaj Zakrajškov namestnik, ki je javnosti razkril sume nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme.

Natečajna komisija je glede na postavljena merila ugotovila, so sporočili po današnji seji vlade, da sta za direktorja zavoda primerna oba kandidata, pri čemer je ugotovila tudi, da Gale nima direktorskih izkušenj oz. formalnih vodstvenih izkušenj z vodenjem tako velikih enot, medtem ko ima Rumpf izjemno bogate vodstvene izkušnje.

"Hkrati je Rumpfov program dela za mandatno obdobje ocenila kot bistveno bolj dodelan, saj vključuje določitev konkretnih strateških ciljev, aktivnosti za dosego ciljev in kazalnike realizacije, medtem ko je Galetov program zasnovan bolj splošno in ne naslavlja vseh področij dela zavoda," je po navedbah vlade še ugotovila natečajna komisija.

Na podlagi predloga komisije o ustreznosti obeh kandidatov je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek odločil, da bo za direktorja zavoda predlagal Rumpfa.